Partij voor de Dieren wil gevelde bomen vervangen

Dinsdag 30 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Daniel van Harmelen

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente Apeldoorn particulieren aanspoort om de driehonderd omgevallen bomen te compenseren. Die bomen vielen ten prooi aan de zware storm van 18 januari. Volgens de partij zijn de bomen belangrijk om CO2 af te breken naar zuurstof, en bieden ze belangrijke bescherming voor dieren.

De dierenpartij wil ook dat onderzoek gedaan wordt naar de mogelijkheid om een klimaatbos in Apeldoorn aan te leggen. ,,Daar kunnen ondernemers en inwoners bomen planten om hun CO2-uitstoot te compenseren,” aldus Harry Voss in vragen aan het college van B en W. De Nationale Bomenplantdag zou daar een uitgelezen kans voor kunnen zijn.

Voss wil nu weten of en wanneer de gemeente Apeldoorn van plan is om de gevelde bomen te vervangen met nieuwe aanplant. ,,Dat wordt nog lastig, want sommige bomen zijn van bedrijven, anderen van particulieren, anderen weer van niemand. Daarom willen we weten van de gemeente Apeldoorn hoe die al die mensen gaat aansporen om aan nieuwe aanplant te doen,” aldus Voss.

Apeldoorn Direct berichtte eerder al over de schade aan bomen binnen de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!