Praat mee over toekomst De Maten en Groot Zonnehoeve

Maandag 23 april 2012

Door Redactie

Google Earth

Hoe moet Apeldoorn Zuidoost er over vier jaar uitzien? Bewoners kunnen nu meebepalen hoe de nabije toekomst van de wijken De Maten en Groot Zonnehoeve eruit komt te zien door een bijdrage te leveren aan het opstellen van de Toekomstagenda. Iedereen is welkom op de ‘Avond van de toekomst’ op dinsdagavond 24 april van 20.00 tot 22.00 uur in het Edison college, Waleweingaarde 103 te Apeldoorn.

Programma

De ‘Avond van de toekomst’ is een gezellige, interactieve avond voor jong en oud. Allereerst wordt de input van bewoners tot nu toe gepresenteerd. Zo is er bijvoorbeeld een filmpje te zien met opnames van mensen die bij winkelcentrum Eglantier hebben verteld wat zij willen. Ook wordt er een fotoreportage van jongeren van De Heemgaard vertoond die laat zien wat mooi en goed is in Apeldoorn Zuidoost en wat er beter kan.

Na de presentaties wordt er in kleine groepjes in twee rondes gesproken over de belangrijkste thema’s die naar voren zijn gekomen, zoals wonen, openbare ruimte, veiligheid en sport. Tevens kan men op de avond meedenken over het nieuwe bestemmingsplan dat voor de wijk De Maten wordt gemaakt.

Enquête

Naast een bezoek aan deze avond nodigt de wijkraad bewoners van Apeldoorn Zuidoost uit om voor de toekomstagenda een enquête in te vullen. De enquête is te vinden op www.wijkraadzuidoost.nl. Bewoners kunnen ook met behulp van een filmpje laten zien wat zij goed of slecht vinden in de wijk. Deze filmpjes worden op YouTube geplaatst op het kanaal ToekomstZO. Het filmpje kan men sturen naar s.vanklaarbergen@apeldoorn.nl.

Meedoen loont

De vorige Toekomstagenda voor Apeldoorn Zuidoost is bijna volledig gerealiseerd. Enkele punten die destijds door bewoners waren aangedragen was het geluidsscherm langs de A1 en enkele speelplekken in de wijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?