Snellaadpaal in Apeldoorn

Donderdag 25 oktober 2012

Door Redactie

Gedeputeerde Annemieke van Traag van de provincie Gelderland, vice-voorzitter Niels Joosten van de regio Stedendriehoek en wethouder Olaf Prinsen van de gemeente Apeldoorn nemen op donderdag 1 november de eerste snellaadpaal voor elektrische auto’s in gebruik.

De snellaadpaal maakt het voor automobilisten van elektrische auto’s mogelijk hun tank binnen een half uur op te laden. De Regio Stedendriehoek heeft voor Apeldoorn gekozen vanwege de strategische ligging langs de twee rijkswegen, A1 en A50. De snellaadpaal staat op het parkeerterrein van Mc Donald’s aan de Lange Amerikaweg 72 in Apeldoorn.

Diverse partijen hebben zich in financiële of andere zin ingezet voor de komst van de snellaadpaal. De provincie Gelderland, regio Stedendriehoek, de gemeente Apeldoorn hebben er in samenwerking met The New Motion voor gezorgd dat er nu snel elektrisch ‘getankt’ kan worden vlakbij de A1 en A50. Ook hebben Mc Donalds Apeldoorn-Zuid en Van Woudenberg B.V. meegewerkt bij de totstandkoming van de laadpaal.

De Stedendriehoek is een strategisch knooppunt voor verkeer vanuit Amsterdam (waar veel  elektrische auto’s rijden) richting Noord-Nederland en Duitsland. Onderweg kunnen deze automobilisten een tankstop maken in de regio Stedendriehoek. De plek nabij het knooppunt Beekbergen waar de A1 en A50 elkaar kruisen is de ideale locatie. In heel Nederland neemt het aantal oplaadpalen toe. Dit zijn overwegend ‘gewone’ laadpalen die uren doen over het opladen van een accu. De snellaadpaal is een aanvulling op het landelijke bestaande reguliere laadpalennetwerk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?