Tafel van 10 over de jeugdzorg

Woensdag 2 oktober 2013

Door Tom Brands

De PvdA Apeldoorn organiseert op woensdagavond 30 oktober 2013 de De Tafel van 10 over de decentralisatie van zorgvoorzieningen voor de jeugd naar gemeenten. De bijeenkomst wordt gehouden bij indoor-skatepark Real-X in Apeldoorn en staat gepland van 19.30 – 22.00 uur. Het karakter van deze bijeenkomst is dat een aantal deskundigen met elkaar in gesprek gaan over dit thema onder leiding van een gesprekleider.

Het jeugdstelsel wordt tussen 2012 en 2015 verbouwd. Omdat het huidige stelsel van voorzieningen voor de jeugd te versnipperd is, worden deze voorzieningen in hun geheel overgeheveld naar gemeenten. Het nieuwe beleid is erop gericht de bestuurlijke en financiële verantwoordelijkheid voor een groot aantal voorzieningen, inclusief de gespecialiseerde jeugdzorg, bij de gemeente neer te leggen. Dat is ingrijpend en veelomvattend. Deze transitie moet ook gepaard gaan met een inhoudelijke vernieuwing. De PvdA Apeldoorn organiseert daarom de Tafel van Tien.

Voor deze Tafel van 10 zijn inmiddels uitgenodigd Paul Blokhuis (wethouder gemeente Apeldoorn), Paula Wieggers (Lid Gelderse Provinciale Staten PvdA), Loes Ypma (lid Tweede Kamer PvdA), Saskia Blom (Centrum voor Jeugd en Gezin), Theo Dhuyvetter (Bureau Jeugdzorg), Mariëlle Kemper (MD Veluwe), Quirine Lensvelt (Wmo Adviesraad), Esther Hageman (Ambiq, LVB), Jos van der Staaij (psycholoog) en Joost van Niekerk (Archiatros, oud huisarts). Gespreksleider Cor Klein Heerenbrink zal het debat leiden.

Een ieder is welkom om deze Tafel van 10 bij te wonen. De toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk om u aan te melden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@tombrands.nl. Aanmelden is mogelijk tot woensdag 23 oktober 2013. Het adres van Real-X is Sleutelbloemstraat 71A in Apeldoorn.

Wij zien uit naar een zinvolle en vooral inhoudsvolle bijeenkomst waarbij de deelnemers vanuit verschillende invalshoeken het thema kunnen benaderen. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

De fractie en het bestuur van de PvdA Apeldoorn
Voor vragen kunt u contact opnemen met raadslid Ilse de Graaf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!