Tafel van 10 over Werk en Inkomen

Dinsdag 22 januari 2013

Door Tom Brands

De PvdA Apeldoorn organiseert op woensdag 13 februari 2013 de Tafel van 10 over het thema  Werk en Inkomen. De bijeenkomst wordt gehouden in de theaterzaal van  Podium  Gigantin Apeldoorn en staat gepland van  19.30 – 22.00 uur. Het karakter van deze bijeenkomst is dat een aantal deskundigen  met elkaar in gesprek gaan over  het thema onder leiding van een gesprekleider.

PvdA Apeldoorn

In Den Haag is men druk doende met het ontwikkelen van de nieuwe participatiewet  (voorheen de Wet Werken naar Vermogen). Vlak voor de kerst heeft het ministerie van  SZW de Tweede Kamer geïnformeerd over de hoofdlijnen van de Participatiewet. Binnen de gemeente Apeldoorn is gekozen daar niet alleen maar op te wachten, maar  toch ook en vooral aan de slag te gaan. Een zogenaamde Apeldoornse aanpak. De focus  zal met name gericht dienen te zijn op de participatie van de onderkant van de  arbeidsmarkt alsmede op de sociale werkvoorziening en op de steeds meer in het  gedrang komende groep werkloze 55-plussers.

Voor deze tafel van 10 zijn inmiddels uitgenodigd Jetta Klijnsma (staatssecretaris SZW onder voorbehoud),  John Kerstens (2e kamerlid PvdA en oud voorzitter van FNV Bouw), Johan Kruithof (wethouder Werk en Inkomen), Ton Heerts (voorzitter FNV), Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW), Henk Knip (directeur Circulus), Hans Hogeveen  (directeur ITS Apeldoorn), Jan Wassink (voorzitter Kamer van Koophandel en directeur/makelaar Thoma Makelaars) Gerrie van Sunder (directeur Felua) en Gideon  Alewijnse (voorzitter college van bestuur Aventus). Kortom, de polder op het podium op  de Veluwe. Gespreksleider Jan Medendorp (journalist RTV Oost) zal het debat leiden.

Een ieder is welkom om deze Tafel van 10 bij te wonen. De toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk om u aan te melden. Aanmelden kan dooreen email te sturen naar aanmelden@tombrands.nl. Het adres van Podium Gigant is Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

Wij zien uit naar een zinvolle en vooral inhoudsvolle bijeenkomst waarbij de deelnemers vanuit verschillende invalshoeken het thema kunnen benaderen. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

 

De fractie en het bestuur van de PvdA Apeldoorn
www.pvda-apeldoorn.nl

PvdA Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!