Theehuis Park Berg en Bos van de sloop gered

Vrijdag 24 juni 2016

Door PvdA Apeldoorn

De gemeenteraad heeft overeenkomstig het voorstel van het college besloten 245.000 euro beschikbaar stellen voor de renovatie van het voormalige theehuis in Park Berg en Bos. Dankzij dit besluit kan het theehuis gerenoveerd worden en behouden blijven. Het aftakelende theehuis was de PvdA-fractie een doorn in het oog en daarom werden eerst schriftelijke vragen en later actualiteitsvragen gesteld om het college te dwingen tot actie. Gelukkig is er nu besloten om het theehuis te behouden!

Het theehuis in Park Berg en Bos is een beeldbepalend gebouw met cultuurhistorische waarde. Het is echter in slechte staat van onderhoud. Gemeente Apeldoorn is eigenaar van het theehuis. Het past in het cultuurhistorisch beleid van de gemeente om waardevol erfgoed uit de periode 1940-1970 te behouden voor de stad. Dit geldt ook voor het theehuis, daarom wil de gemeente daar nu geld voor vrijmaken.

Werkzaamheden

De plannen van de gemeente zijn besproken met de Vereniging Oud Apeldoorn, Stichting Apeldoornse Monumenten en het Apeldoornse Gidsen Collectief. Deze partijen zien ook graag dat het theehuis behouden blijft. De werkzaamheden aan het theehuis starten naar verwachting eind 2016, zodat het medio 2017 in gebruik kan worden genomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!