Toekomstdroom: iedereen telt mee in Apeldoorn!

Woensdag 27 maart 2013

Door Redactie

Inspiratie
“Laten we nieuwe fouten maken, de oude kennen we al” en “We moeten ons laten aanzuigen door waar we naartoe willen.” Beide uitspraken zijn van architect Thomas Rau, die ook stelt dat politici een visie moeten hebben terwijl ze aan het roer staan. Niet van tevoren of pas naderhand. Deze uitspraken inspireerden mij het afgelopen weekend, tijdens de landelijke bestuurdersvergadering van de ChristenUnie.  

Toekomst voor Welzijn en Zorg
Het zal niet lukken alles waar de verzorgingsstaat voor stond te behouden. Tijd voor een nieuw perspectief op de veranderende rol van de overheid. De komende maand gaat de gemeenteraad van Apeldoorn in gesprek met allerlei mensen over de toekomst van Welzijn, Vrijwilligerswerk en Mantelzorg. De gemeente is opdrachtgever voor de voorzieningen op dit terrein. Eind april moet de gemeenteraad de kadernota over Welzijn en Zorg vaststellen. Deze nota geeft aan  wat de door ons gewenste uitkomsten en resultaten zijn en hoe we in de toekomst kunnen meten of het de goede kant opgaat.  

Een bloeiende samenleving
Mijn droom is dat we over twintig jaar in onze Apeldoornse samenleving omzien naar elkaar, want een betere wereld begint bij onszelf. Vrijwilligerswerk is zowel halen als brengen. In elke buurt kun je een ommetje in het groen maken. Dichtbij in de eigen wijk hebben we alle basisvoorzieningen in de buurt van bewoners: een gezondheidshuis, fitnessruimte, winkel, kleine bedrijfjes, buurtcontactpunt, samenkomstruimtes, speelvelden, sportverenigingen, kerken, scholen. De collectieve voorzieningen zijn van de bewoners. De gemeente faciliteert en ondersteunt door bewoners gewenste ontwikkelingen. 

Stuur me uw dromen voor Apeldoorn!

Jeannet Huizing, gemeenteraadslid ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!