Help de bevolking van Oekraïne

Tussenstand stemmers in Apeldoorn

Woensdag 12 september 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Tot ongeveer 15.00 uur heeft naar schatting 44 % van de stemgerechtigden in Apeldoorn zijn of haar stem uitgebracht. Met ongeveer tien stembureaus is bij wijze van steekproef telefonisch contact geweest over de opkomst.

In Nederland zijn de kiezers niet langer gebonden aan het stemmen in het stemlokaal dichtbij het woonadres. Ook op weg naar het werk of de winkel zijn stempas en identiteitsbewijs voldoende om te kunnen stemmen. Van de mogelijkheid op een andere locatie te stemmen wordt regelmatig gebruik gemaakt.

Apeldoorn heeft ruim 122.000 stemgerechtigden. In Apeldoorn zijn 96 stembureaus ingericht. Onder deze link zie je alle stembureaus in kaart en kan je jouw dichtstbijzijnde stemlocatie vinden.

Poll Apeldoorn Direct

Op de dag van de verkiezingen zegt onze poll dat de VVD (23%) nipt de koppositie heeft overgenomen van D66 (22%). Wekenlang stond laatstgenoemde vier aan kop. De linkse partijen SP en PvdA (beide 11%) staan respectievelijk op plaats 3 en 4. De PVV (7%) maakt een flinke sprong. Waar het landelijk in de peilingen zetels verliest, horen ze volgens onze lezers op plaats 5. Onder de CDA-ers zijn er weinig Apeldoorn Direct lezers als we de poll mogen geloven. Zij moeten al deze partijen, maar ook partijen als Groen Links, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en de Piratenpartij voor zich dulden.

Stelling: Kunnen we niet beter helemaal geen contant geld meer gebruiken en helemaal overgaan op het gemak van elektronisch betalen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?