Help de bevolking van Oekraïne

Veiligheid, vrijheid en bescherming

Dinsdag 24 mei 2016

Door christenunie apeldoorn

Voor een blog als dit worden we vrij gelaten van de plaatselijke politieke actualiteit.

Ik wil met jullie delen dat ik elke keer weer blij ben in Apeldoorn te wonen, onze rustige en ontspannen stad midden op de Veluwe. Graag wil ik het hebben over het thema veiligheid in relatie tot Apeldoorn. Veiligheid is voor de ChristenUnie een belangrijk thema geworden, nu er toenemend sprake is van onveiligheid in de wereld, die bovendien steeds dichter bij huis lijkt te komen.

Zo hebben we als ChristenUnie plaatselijk vragen gesteld over de recente overvallen in Apeldoorn. We denken mee over oplossingen voor de veiligheid rondom en in het pand Westpoint. Het staat al jaren te verpauperen aan de Vosselmanstraat en voorlopig is er geen nieuwe bestemming. Er zijn op onze vragen verbeterplannen voor de verkeerveiligheid rondom scholen in gang gezet. En we denken mee met Loenen over de N876 die als hoofdroute voor vrachtverkeer vanaf de A50 naar Eerbeek dwars door het dorp loopt.

Ik heb zelf een wat dubbel gevoel als de overheid met veiligheidsbeleid bezig is. Uiteraard moet de overheid haar burgers beschermen. Maar zodra veiligheid wordt verkregen door opleggen van beperkingen moet goed worden nagedacht over proportionaliteit en subsidiariteit van de maatregelen en respecteren van individuele burgerrechten. Een veiligheidsdeur om de cockpit van een vliegtuig te beschermen tegen indringers, beschermde niet tegen het gevaar wat al in de cockpit aanwezig was. Veiligheidsbeleid kan doorslaan en tot andere risico’s leiden. Leven in vrijheid en vrede is wat we onszelf wensen, beiden zijn te vinden bij God. In de daagse praktijk probeer ik me te houden aan het Bijbels fragment “houd zover het van u afhangt, vrede met alle mensen” (Rom. 12:18).

Ik vertrek donderdag voor een rondreis met mijn dochter in Canada, omgeving Toronto. Een regiment van onze Apeldoornse 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums gaat rond dezelfde tijd in die omgeving optreden en gedenken om de banden met onze Canadese bevrijders te versterken, o.a. in onze zusterstad Burlington.

Onze vrijheid is kostbaar en niet vanzelfsprekend. Wij willen dat gedenken en proberen een optreden bij te wonen. Zie ook https://www.48th-highlanders.nl/

We’ll meet again!

Jeannet Huizing, gemeenteraadslid ChristenUnie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

2 REACTIES

Roelof Rump

Roelof Rump 24 mei 2016 om 22:39 uur

mooi geschreven, eens

 
Jeannet Huizing

Jeannet Huizing 25 mei 2016 om 23:34 uur

Dank.

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Elke maandag ons nieuws in de mail?