Volkert van der G Woont in Apeldoorn

Woensdag 11 juni 2014

Door Redactie

redactie

De bewoners van het centrum van Apeldoorn hebben woensdagochtend een brief gehad waarin zij werden geïnformeerd dat Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, woont in Apeldoorn. De gemeente houdt woensdagmiddag om 17.30 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Burgemeester Berends laat in de brief aan omwonenden weten dat: “Van der G. op dit moment inwoner is van de gemeente Apeldoorn. Ik hecht er aan om u mee te delen dat er voor Van der G. in uw omgeving een woonruimte is gevonden. Ik ben mij bewust van de impact van deze beslissing en ik vind het daarom van belang om u, als omwonende, door middel van deze brief van mijn beslissing in kennis te stellen. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare ordenen veiligheid in mijn gemeente. Ik kan u verzekeren dat ik hier rekening mee heb gehouden. Net als iedere Nederlander heeft ook Van der Graaf recht op een woning. Een rustige en stabiele woonomgeving draagt in mijn ogen bij aan de re-integratie van Van der Graaf.

Van der G. is al ingeschreven in het bevolkingsregister van Apeldoorn.  Berens besprak dit vooraf met zijn wethouders en met het presidium van de gemeenteraad. ”Ik ben mij bewust van de impact van deze beslissing”, aldus Berens. Hij wil zijn besluit op de bijeenkomst nader toelichten.

Fractievoorzitter Jan Dirk van der Borg van het CDA in Apeldoorn reageert tegenover NU.nl: “De burgemeester heeft benadrukt dat hij een zorgvuldige afweging heeft gemaakt.” “Wij zouden de voorwaarde stellen dat de burgemeester goed in gesprek blijft met de omwonenden. Maar ik begrijp zijn redenering absoluut. Ook Van der G. heeft recht op een plek om te wonen.” Over problemen met de openbare veiligheid maakt Van der Borg zich geen zorgen, ook niet nu naar buiten is gekomen dat Van der G. zich in Apeldoorn heeft gevestigd. “Het wordt op den duur toch wel bekend. De burgemeester heeft mijn inziens een goede afweging gemaakt.”

Bron: Nu.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?