Westpoint: Ben Bloem ‘wist het even niet meer zeker’

Donderdag 26 september 2019

Door Redactie

Naar aanleiding van het artikel over Westpoint van vorige week kregen we op de redactie van Apeldoorn Direct veel reacties binnen. Met name omwonenden vonden het gek wat Ben Bloem, fractievoorzitter van de ChristenUnie, aangaf. Maar op die woorden komt hij terug.

Ben Bloem schrijft in een reactie op de website van de ChristenUnie: ,,Nu de nieuwste plannen van eigenaar BUN bekend zijn gemaakt voelen omwonenden zich niet gehoord. De relatie tussen de projectontwikkelaar en de buurt lijkt hierdoor behoorlijk verstoord. Iets waar ook ik mijn verbazing en teleurstelling over heb uitgesproken. En hoewel de mogelijkheden voor de gemeenteraad niet onbeperkt zijn, gaan wij wel degelijk over het wel of niet goedkeuren van het bestemmingsplan. En op dat vlak heb ik die avond een fout gemaakt.”

,,Dat kan gebeuren, maar is wel jammer”, geeft hij aan. ,,Doordat dit dossier al vele jaren speelt, en er vele diverse plannen de revue hebben gepasseerd, had ik even niet meer scherp of er nog een bestemmingsplanprocedure (van kantoor naar woonbestemming) langs de raad moest. Ik heb dit – voor zover ik weet ook met zoveel twijfels – richting een aanwezige journaliste van Apeldoorn Direct geuit. In die (digitale) krant staat nu dat ik zou hebben gesteld ‘dat de gemeente niet zo veel meer kan veranderen aan de plannen van de firma BUN’. Dat is onjuist. Ik wist het even niet meer zeker.”

Hij vervolgt: ,,Deze uitspraak – of in elk geval de weergave ervan – heeft voor onrust gezorgd bij omwonenden. Ik wil dat hierbij graag rechtzetten. Zoals ook in de uitnodiging voor de inloopavond over Westpoint staat vermeld moet er wel degelijk nog een bestemmingsplanprocedure langs de gemeenteraad. Wij zullen daarbij dan ook alle inbreng laten meewegen, dus óók de inspraak van omwonenden.” Daarbij herhaalt hij wel wat hij ook afgelopen donderdag heeft gezegd: ,,Dit is geen keiharde garantie dat deze groep omwonenden per definitie hun “zin” zullen krijgen. Als raadsleden moeten wij een integrale afweging maken, waarbij verschillende belangen tegen elkaar moeten worden afgewogen. Uiteindelijk zullen we uiteraard laten weten wat ons besluit is en hoe we daartoe gekomen zijn, maar om nu al een eindoordeel te vellen is wat ons betreft nog wat vroeg.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!