Wethouders bakken pannenkoeken in De Windkanter

Vrijdag 14 november 2014

Door Zorggroep Apeldoorn

Vanmiddag brachten wethouders Paul Blokhuis, Johan Kruithof en gemeentesecretaris Ina Sjerps een bezoek aan De Windkanter, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. “We hebben ze gewoon meegenomen in het dagelijks leven hier, zodat ze een goede indruk krijgen van wat wij voor onze cliënten betekenen”, aldus Anita Stegeman, afdelingscoördinator.

Het initiatief om het college uit te nodigen kwam van een familielid van een cliënt. Anita: “Zij is zo tevreden over de zorg voor haar moeder en had gehoord van ‘B&W doet met u mee’. Uiteraard zijn we trots op wat we hier doen voor onze cliënten, dus we hebben meteen de uitnodiging verstuurd.”

Het bezoek bestond uit een kennismaking en rondleiding, waarna onder het genot van een kop koffie een leuke gesprekken ontstonden. Daarna werd het bezoek aan het werk gezet: Pannenkoeken bakken voor de cliënten om deze daarna samen op te eten.

Anita: “Ik zeg altijd, we zijn gewoon waar het kan, bijzonder waar het nodig is. Het was een ontzettend mooi bezoek, waarbij ontmoeting en het gesprek voorop stonden. We hebben goed kunnen laten zien hoe groot en waardevol het contact met naasten en vrijwilligers is binnen De Windkanter.”

Kleinschalig wonen
De Windkanter is gelegen in het gebouw De Witte Wolken en biedt plaats aan in totaal 24 cliënten die in groepjes van zes personen een huiskamer delen. Cliënten vormen samen medewerkers een huishouden. We sluiten in ondersteuning en zorgverlening zoveel mogelijk aan bij de eigen leefstijl en voorkeuren van de cliënten. Kijk voor meer informatie op www.zorggroepapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!