Help de bevolking van Oekraïne

Wie betaalt het reisje van Blokhuis naar Sint Petersburg?

Woensdag 18 april 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Uit de notulen van B&W:

Wethouder Blokhuis meldt dat hij van 29 april t/m 4 mei aanstaande met een delegatie onder leiding van Alona Svintsova naar Sint Petersburg gaat en hij daar bestuurders zal ontmoeten.

* Ik neem aan dat de reis- en verblijfkosten niet ten laste komen van de armlastige gemeente Apeldoorn.

* Alle respect voor deze stichting, gesubsidieerd door de gemeente, maar welke criteria worden gehanteerd bij subsidieverstrekking? Het zijn van beschermheer? Blokhuis is namelijk beschermheer.

Over de stichting zelf:
Om o.a. sponsorgelden te kunnen aantrekken, is begin 2008 de stichting ‘Happy World’ opgericht. De voorzitter van de stichting is Alona Svintsova en wethouder Paul Blokhuis als beschermheer, organiseert deze reis.  Daarnaast bestaat het stichtingsbestuur  uit een secretaris en een penningmeester.

Alona Svintsova is een bekend actrice in St. Petersburg (geboren in St. Petersburg) en is in Apeldoorn actief als parttime docent in creatieve vakken.  Ze brengt basisschool kinderen normen en waarden bij en probeert middels toneel, dans, gedichten en via optredens hun zelfvertrouwen te vergroten. Deze activiteit wordt gesubsidieerd door de gemeente Apeldoorn.

In de zomer van 2008 hebben circa honderd kinderen opgetreden samen met professionele artiesten uit Nederland (onder andere Gerda Havertong) en Rusland. De artiesten hebben belangeloos meegewerkt. De opbrengst was ten behoeve van een (tweedehands) rolstoelbusje. Dit rolstoelbusje zal te zijner tijd worden geschonken aan een kinderziekenhuis in St. Petersburg, waar kinderen behandeld worden tegen kanker.

* Nog een vraag volgens het ‘Vestzak broekzak’ principe: laat de activiteit “middels  toneel, dans, gedichten en via optredens het zelfvertrouwen vergroten” uitvoeren door de lokale en ook door Apeldoorn gesubsidieerde culturele instelling Markant.

Even een scan in het ‘Goede doelen register’: De naam ‘Happy World’ geeft geen hit.

* Is het verantwoord subsidie te verstrekken aan goede doelen die geen verantwoording hoeven af te leggen?

Heel veel vragen, ik hoop dat deze vragen beantwoord worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?