Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: ik heb de nieuwe iPhone

Woensdag 3 oktober 2012

Door Peter Vroon

Hoi Jook, wat een heftig verhaal van je over je gezondheid. Ik moest het even op me in laten werken. Soms sucks life en soms niet. Wat me opvalt, is dat we de zaken waar we tegenaan lopen als een uitdaging zien, in plaats van als een last.  Ik merk bij mezelf dat ik door alle omstandigheden positief in het leven sta en me door niets en niemand laat wegdouwen. Dat betekent dat ik soms de strijd met mezelf moet aangaan om mijn koplampen weer even goed recht te zetten en mezelf moet aanpakken. Eigenlijk is het goed om een aantal keren per dag om mezelf te lachen. Dat relativeert.

Ik weet niet hoe het met jou gaat, maar ik wil geen ‘zeurmiep’ worden. Ik geloof dat jij en ik hier in het Apeldoornse zelf bepalen hoe onze toekomst zich ontwikkelt. Wij zijn samen niet van die ach-en-wee-types toch? Eerder het type genieten-en-laat-genieten.

Afgelopen week kwam ik nog een oud-Apeldoorner tegen: de heer Beelaerts van Blokland. Ik heb hem gefotografeerd in het kader van een boek over de Apeldoornse Sportraad. Wat een aardige man is hij. We hadden een erg leuk contact. Hij heeft in Apeldoorn ook zijn sporen verdiend en hij is ook zo’n persoon die kleurt. Want dat is zo gaaf Jook, dat we onze kleuren kunnen laten zien aan de mensheid van Apeldoorn. Uitdelen heet dat toch. Ik weet niet wat jij er van vindt, maar ik wil graag uitdelen hetgeen ik zelf kán delen.

Over delen gesproken, met het Help-Portretproject gaat het goed. Dat word een prachtig iets op 8 december: een foto maken en geven aan de mensen die echt aan de grond zitten qua financiën en mogelijkheden. Een volgende keer ga ik hier zeker over schrijven naar jou. Het project word getrokken door Gerard en mij met een aantal superhelden uit ons circuit.  

Trouwens, ik heb hemmmmmmm! De nieuwe iPhone. Hiermee kan ik ook voor Apeldoorn Direct mooie zaken gaan doen. Het is maar dat je het weet, Jook. O ja, en ook nog wat nieuwe lensbay’s gekocht. Waanzinnige creatieve zaken kun je hier mee doen. Deze ga ik gebruiken voor mijn Lensbaby expo in januari aanstaande in SamSam… 

Your turn now, babe!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?