1-2tje: Geer ook aan de selfie?

Woensdag 19 februari 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ja brullen, ik weet hoe dat voelt en kan. Af en toe voel ik me ook zo een jankerd. Heerlijk is dat toch, om alles open te trekken en helemaal te lachen en te gieren, maar ook de huilsluizen te openen.

Verleden week was mijn kale vriend Geer voor eerst aan een selfie. Och Jook, het is zo 2013 om een selfie te maken. Kijk, met een duckface op de foto’s was cool in 2013, maar ik krijg een beetje de kriebels van de selfies. Ik vind het eigenlijk maar egostrelend om te doen. Volgens mijn kunnen wij de komende maanden ons beter maar gaan richten op de alternatieven. Ik noem er een paar.

Een “jullie” maken: dat is nou eens leuk; jullie op de foto. We richten de mobieltjes op jullie om jullie heel mooi drinkend of etend op de foto te zetten aan de stamtafels op een feestje. Heerlijk een jullie te maken als jullie een vriendin troosten. Kijk, dat heeft een karakter van geven en delen.

Een “jouwtje” maken: het lijkt mij gaaf om jou op de foto te zetten. Maar dan onder de voorwaarde dat er altijd een beeld ontstaat die jou mooi op de foto zet. Want jij bent een mooi mens. Ik spaar “jouwtjes” in mijn Facebookalbum. Het mooie is dat als je een “jouwtje” maakt, dat je altijd iets positiefs wenst of denkt over jou.

Het is dus echt 2014 om geen selfie te maken. Niet meer die te grote en dichtbij genomen foto’s van de selfies. Het is namelijk geen gezicht dat de selfies zich portretteren, tenzij het een project is voor uit de kluiten gewassen fotohoofden.

Geer aan de selfie? Nee hoor, hij schiet nog steeds mooie hoofden, hij doet daar niet aan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?