1-2’tje: grijze man(n)en

Woensdag 26 juni 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ook ik verbaas me soms over de achterbaksheid van mensen. Sommigen zijn alleen maar uit op eigen gewin. Het type dat als je aan het praten bent met iemand, de hand en de rest erdoor douwt om een visitekaartje af te geven. O, wat erger ik me aan dit gedrag. Jij weet waar ik het over heb: het ergelijke type ZZP’er dat moet overleven in de arbeidsjungle.

Ik kom een nieuw fenomeen tegen: de grijze mannen met lange manen. Zeg maar mannen van een zekere leeftijd die grijs worden soms van een tweede leg en wapperend door het leven gaan. Opmerkelijk gedrag als je nog lang haar hebt. Vooral grijs dan, zeg maar. Deze mannen weten maar al te goed dat ze nog mooi zijn en in trek bij de vrouwen. In uitgaansgelegenheden hier in Apeldoorn kom je ze tegen. Het liefst de haren achterover gooiend en pronkend daarmee. Of het type grijzende langhaar uit het alto-circuit. Het liefst imponerend met allerhande oosterse creabea-brabbelwijsheden.

Ik heb het niet over de schrijverslangeharen van mijn vriend, die met het Zappaiaanse haar. Hij is cool en goudeerlijk en met beide benen op de grond.
Nee, ik bedoel het type mannen met te lang en te vlassig haar. O ja, en deze mannen zitten ook allemaal op Facebook: het vrouwennetwerk bij uitstek, als ik Saskia mag geloven. Deze mannen hebben wel grijze manen, maar zijn soms echt grijze mannen. Jong en viriel eruitzien, maar wel met erectie- en plasproblemen. Dat type.
Jook, heeft dat type misschien te maken met identiteitsproblemen of zijn ze krampachtig op zoek naar erkenning? Een soort ‘kijk mij eens mooi zijn’-pauwengedrag?

Trouwens: in onze vriendenkring hebben ze geen lang haar, maar wel appels en gadgets.  Maar ja, dat is een ander verhaal. Kom ik ook nog eens op terug.
Of ben ik gewoon jaloers omdat ik kaal ben? Jook, de volgende keer zijn de kale mannen aan de beurt. Die zijn nog erger!

Liefs,
Je kale vriend

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!