1-2tje: Het is allemaal K

Woensdag 24 april 2013

Door Joke de Wolde

Hey Peet,

En toen was ik een week of vier me aan het uitsloven om het benefietconcert voor Roparun tot een succes te maken. Elke vrije minuut, ook niet-vrije minuten, heb ik er in gestoken. Ik was tevreden met het resultaat, de opbrengst had van mij verdubbeld gemogen, maar wat een supersfeer zat er in, het was een echt feest! Ik voeg sfeerbeelden van jou en Gerard Oltmans bij om onze lezers er wat van te laten proeven. Geweldige talenten, de artiesten die belangeloos optraden, Harry Vesseur, Sabine On Stage, Tom Haze en Benny & Renny. Geweldige dames Amber en Nienke ook, 14 en 13 jaar oud, samen hebben ze door de lotenverkoop de opbrengst verhoogd en ze verzorgden gewoon even spontaan de loterij. Beetje trots ben ik wel op deze ladies.

En dan is het dinsdag, ik ben net een beetje bijgekomen van alle bezigheden. Deze dinsdag hoor ik dat een bekende, een mooie, lieve, gevoelige en creatieve vrouw, haar strijd tegen K moet opgeven. En dat hakt er in bij me…. God, wat oneerlijk!!! Ik wil niet dat elk 1-2tje moet gaan over K, Peet. Maar het valt allemaal zo verdomd moeilijk te negeren. Het slaat zo hard om zich heen op dit moment.

En dan zie je dat heel Nederland zich druk maakt om een Koningslied, het gaat toch echt nergens over? Iedereen moet het recht hebben om een belabberd nummer te schrijven. Ewbank cs hebben daar een belabberd moment voor gekozen, so be it! Maar waar gaat het in dit land naartoe dat iemand bedreigd wordt omdat een ander zijn nummer niet goed vindt. Echt idioot!!!

Ik maak me daar zorgen over Peter, mensen lijken hun agressie, zeker verbaal, niet meer in de hand te houden. Een kennis van mijn dochter, de jongen is 12, 13 jaar oud, is zomaar, zonder aanleiding, voor de lol schijnbaar, volledig in elkaar gemept. En dat in De Maten, slaapwijk. In Leiden kunnen scholieren vanwege dreigtweets gewoon niet naar school. De wereld draait door, niet alleen bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel.

Ik hoop van harte dat we de komende week feest kunnen vieren, Peter. In Apeldoorn, in Nederland. Met elkaar en voor elkaar, met Nederlanders en (stom woord) Medelanders. Zonder incidenten, gewoon doen waar we goed in zijn: Hollandse gezelligheid. Dat zou voor onze nieuwe Koning en Koningin toch ook de beste start zijn?

Ik wens jou, en de lezers van Apeldoorn gezellige dagen! Jij en je camera zijn vast ergens in de binnenstad te spotten op (nu nog) Koninginnedag! Njoy!!

Joke

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!