Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: JT bioscoop en de ID’s van hun klanten

Woensdag 4 maart 2015

Door Vroonphoto

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ik was redelijk onder de indruk van je verhaal over je dubieuze partner. Ik weet wat je zoal doormaakt en ik weet zeker dat jij altijd aan de winnende hand bent. Dat komt ook door je eigenwijzigheid en je het niet laten neerzetten in een hoekje waar je niet in wil komen.

Ik werd  zondagavond wel in een hoekje neer gezet waar ik ook niet in wilde zitten. Ik ging met mijn kleinzoon, die volgende week 16 wordt en mijn bonuskleinzoon, die 15 is geworden, naar de JT bioscoop. Natuurlijk kaartjes gekocht via het internet. Word ik door zo een zeer pinnig en jeugdig meisje tegengehouden met het verzoek of de jongens hun ID  wilden laten zien, want de film van Michiel de Ruyter was voor 16 jaar en ouder. Ik zeg nog tegen haar dat ze onder begeleiding van mij zijn. Het mocht niet baten. Deze dame was onvermurwbaar en dat deed ze op een manier van “ik ben hier de bedrijfsleider”. Ik voelde me echt afgezeken. We mochten ons geld bij de kassa terughalen of een andere film uitkiezen. Formeel heeft ze gelijk natuurlijk: 16 jaar is 16, maar ik leefde in de veronderstelling dat we een eigen verantwoordelijkheid hebben. Het deed me denken aan een soort politiestaat op dat moment. Daar kan ik zo slecht tegen, dat zo een jong ding bepalend is. De JT bioscoop maakt hier wat mij betreft geen goede beurt bij mij. Gelukkig had ik zelf de film al gezien, de gruwelijkheden vielen erg mee. Dus naar de film van Wil Smith vanaf 12 jaar. Ja,ja, de ranzigheden waren meer dan in de film van Michiel de Ruyter.  Hoezo leeftijdsbeleid. Maar ja “befehl ist befehl”.

Ik heb natuurlijk een voorbeeldfunctie naar mijn kleinzoons en bleef beleefd. Overigens heb ik wel geëist dat de reserveringskosten terug gegeven zouden worden.  Uiteraard kreeg ik deze terug, maar toch het bleef wel knagen aan me. Maar ja, straks als de film op dvd uit is dan gaan we deze alsnog bekijken en ik ga dan echt niet naar het ID vragen. Dat laat ik aan de politie van JT over.

Liefs, Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?