1-2’tje: kale mannen, dat is de ergste soort

Woensdag 10 juli 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Jook,

Wat was de rosé heerlijk bij jullie en wat zijn jullie toch heerlijke lieve mensen. Ik heb genoten.

Een paar uur eerder ben ik nog meegegaan naar de winnende terrassen om foto’s te maken, want jij was even verhinderd, zeg maar.

Ik ben het helemaal met je eens: niks hardlopen. Dat vind ik ook drie keer niks. Ik ga weer eens skeeleren dit jaar. Dat geeft me meer een gevoel van vooruitgang en wapperende manen. Wel symbolisch gesproken hoor Jook, want lange manen heb ik allang niet meer. Ik ben helemaal kaal, dus bij mij wapperen mijn oren die steeds groter worden van de ringen.
Ach, kaal zijn is wel cool. De kale mannen zijn erger dan de wapperende manen van de grijzende mannen met lang haar. Sommige kale mannen, zoals Geer en ik, zijn meer ouderdomskaal. Het type kaalheid waar je zo lekker overheen kan aaien of een knuffel op geeft. Dat is dan ook een soort fetisj.

Je hebt ook de kale mannen met een te dikke nek en een gouden ketting om de hals. Het type wat te gedrongen en klein stoer loopt te doen en meestal een biertje in de hand heeft. Je hebt ook de kale mannen in een strak pak die zo in een reclame van een zekere bank zouden kunnen komen. Dat zijn de types die weten dat ze mooi zijn en goed gekleed door het leven gaan en daardoor de vrouwen imponeren met hun schoonheid.

Jook, kale mannen zoals ik  besteden meer tijd aan hun uiterlijk dan de lange-harenmannen. Kaal betekent bijscheren en glad maken. Mij kost dat elke dag tien minuten extra. Reken maar uit: 365 x 10 minuten, alleen al voor het scheren van mijn hoofd. De rest nog niet mee gerekend om te scheren! Kale mannen hebben een dagtaak aan mooi blijven.

Je hebt ook nog de mannen met een chemo die tijdelijk kaal worden. Dat zijn de stoere mannen, die vechten voor de overwinning. Zij zijn niet het stoere type, maar het type overwinnaar. Hulde aan hen. O ja, en dan heb je nog het vervelende type kale jongens met petjes en meestal een wagen met brullende geluidboxen, die te roekeloos hard rijden in het verkeer. Van die types aan wie je gelijk een hekel krijgt.

Kaal zijn betekent meer ergernissen aan de kale types dan aan de langharige grijze manen.
Ik denk dat ik maar gymles ga nemen in het Oranjepark in het weekend. Misschien gaat mijn haar dan wel weer groeien en word ik een mooie grijze man met wapperende manen.

Liefs,
Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!