1-2tje: niet zeiken, genieten!

Woensdag 23 mei 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hee Peter, ik kan Apeldoorn beslist geen zielige stad vinden. Wel zijn wij, de inwoners, denk ik soms te bescheiden en soms te mopperig. We hebben toch ontzettend veel om trots op te zijn? Denk aan onze prachtige schouwburg, de bossen, heide en andere natuur, park Berg & Bos met de Apenheul, Paleis het Loo, de Julianatoren… Allemaal zaken die veel publiek trekken, maar soms aan ons eigen Apeldoornse oog voorbij gaan. En ja, er gebeurt veel in Apeldoorn. En ook ja, we hebben inderdaad naar mijn mening last van krampachtigheid na het 30-aprilincident. Daar kan je van alles van vinden, maar ik snap het wel. Zoiets moet slijten en dat kost tijd.

Ondertussen moeten, of mogen, we genieten van het mooie dat onze stad, ons dorp zo je wilt ons te bieden heeft. Ook ik heb de Foto Biënnale bezocht, was aanwezig bij de opening. Natuurlijk, veel bevriende collega-fotografen hadden hun werk er hangen. Moet eerlijk bekennen dat ik een van de ‘afhakers’ was. Waarbij het mij niet alleen ging om het feit dat we gebruikt leken te worden, maar dat terzijde. Ik ga er verder even niet op in. Het resultaat vind ik prachtig!!! Maar zoals Geert Westra ergens op dit medium schreef: het is veel!! Gelukkig hangt alles er nog wel even, zodat iedereen op zijn gemak de tijd kan nemen om alles te bekijken. En dan had je nog een punt: onze wethouder, Olaf Prinsen. Je hebt denk ik gelijk te zeggen dat als iemand Apeldoorn cultureel op de kaart kan zetten, hij dat is! Volgens mij is hij daar al goed mee bezig!

Weet je wat ik vind Peet, laten we als Apeldoorners nu eens gewoon genieten van wat er wel is, en niet zo azijnzeiken over wat niet oke is. Dat lijkt me een goed streven. Apeldoorn Direct heeft alweer een voorzet gegeven, door de Terraskaart weer op de site te zetten! Prachtige terrassen, een feest voor iedereen! Met dit heerlijke zonnetje erbij is het daar goed toeven! Geniet Apeldoorn!!!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?