1-2tje: revolutie? In de kerk dan graag

Woensdag 13 februari 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hi Peet, om revolutie vroeg je vorige week. Ik weet het niet hoor, er gebeurt al zo veel!! Nu weer een paus die zijn abdicatie aankondigt. Dat is ook heel ongebruikelijk zeg! En ik snap hem wel, die paus. Wie wil er nu aan het hoofd staan van een dergelijk bolwerk van wereldvreemde mannen, zoals iemand het deze week passend omschreef (dank je Saskia). En dan met al die schandalen, misbruik etc. die nu aan het licht komen. Je zou je toch dood-generen. Het slaat toch in feite ook nergens op in die katholieke kerk? Wat is het nut van het celibatair houden van pastoors, priesters, monikken en dan soort mannen? Laat ze gewoon trouwen, samenwonen of whatever. Dan hoeven ze zich ook niet aan misdienaartjes, weeskinderen, patientjes te vergrijpen. Terwijl ik schrijf word ik steeds kwader!!!

En dat was nu net niet de bedoeling Peter, dat ik kwaad word. Ik heb namelijk een ontzettend fijne ochtend achter de rug. Met eerst een afspraak met ons opperhoofd, waarin we een aantal leuke ideeën hebben uitgewerkt, onder andere ook voor Apeldoorn Direct. Verder zijn we met een aantal vrienden aan het brainstormen hoe we geld kunnen inzamelen voor het team ECOrunners, dat van 18 t/m 20 in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam loopt en fietst. In de nacht van 19 op 20 mei komen ze ook door Apeldoorn en Ugchelen, met mijn eigen Jasper als cateraar, vriend Jeroen Taalman als teamcaptain en vriend Robert den Besten als chauffeur. En al die andere vrijwillgers natuurlijk.
Als klap op de vuurpijl had ik een afspraak met mijn internist vanochtend. De man feliciteerde mij stralend met het feit dat ik niet afwijk van normale mensen. Fysiek dan he? De rest gaat hij niet over! En vandaag breekt na al die gore, vieze, koude sneeuw eindelijk het zonnetje door! Laat die lente maar komen, ik ben klaar voor een nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!