1-2tje: the day after

Woensdag 1 mei 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Wat een bijzondere dag, gisteren. Ik vond het prachtig om te zien hoe de simpele handeling van de ondertekening door Beatrix het land een nieuwe Koning gaf. Mooi hoor, alle pracht en praal.
Volgens mij heeft heel Nederland genoten en ik denk af en toe ook de verdwaalde republikeinen.
Het is mooi te merken dat Apeldoorn echt feest kan vieren en dat dit doorging tot in de late uurtjes. Ik heb nu twee troonswisselingen meegemaakt en deze vond ik wel erg bijzonder. In 1980 liep het veel rumoeriger onder het motto “Geen Woning, geen Kroning.”
En dan te bedenken dat ik in 1980 27 jaar was en toen nog twee kinderen had. Mijn oudste was drie jaar en een dochter van één jaar. Bea heeft voor mij meer gevoeld als een verbindingsmoeder tussen alle groepen in onze samenleving. Jook, verbinding dat is waar het wel om gaat in het leven .

Je zag gisteren overal blije gezichten en mensen die genoten van hun vrije dag. En het was gezellig om gisteren samen met jou en onze vrienden in de zon een drankje te drinken. Kortom: een KRONINGSDAG om nooit meer te vergeten!

En Jook, als je wilt weten hoe Apeldoorn feest vierde, kijk dan nog maar eens op Apeldoorn Direct. We hebben een mooi fotoverslag gemaakt met elkaar. Kun je nog eens nagenieten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!