1-2’tje: Verandering is net een nieuwe jas

Donderdag 13 augustus 2015

Door Peter Vroon

© Amber de Wolde

Hoi Jook, ik heb genoten van jouw 1-2’tje van vorige week genaamd “stom!”. Vandaag ga ik het hebben over verandering.

Veranderen is soms heel goed om te doen en te ondervinden. Neem nou als voorbeeld ons Gelrecollectief. Wij gaan ook veranderen want per 1 oktober houden we op met bestaan. Genoodzaakt door verschillende redenen stoppen we. We zijn niet op elkaar uitgekeken maar we vinden dat het na zes mooie jaren tijd is om te veranderen.

Ik kijk dan ook met een heerlijk gevoel op deze periode terug. Een periode waarin onze creaties en manier van doen veranderden. Dat proces was leerzaam, liefdevol en creatief in alle opzichten.
Ikzelf ga met Jack mee naar zijn nieuwe onderkomen. Samen met Jack weer nieuwe creatieve zaken ondernemen.

Verandering binnen mijn vriendenkring heb ik de afgelopen zes jaar ook gezien. Vriendschappen die gingen van heel intens tot bijna niet meer.  Tijdens projecten waaraan ik deelnam kwamen er veranderingen in relaties van stellen. Heel gek. Elk groot project had wel gesneuvelde relaties. De 7 deugen en 7 zonden is hier een voorbeeld van en ook “Pak Aan”.

Verandering zitten in de lucht en zijn nodig om het oude velletje af te leggen en een nieuwe frisse jas aan te doen.  Apeldoorn Direct bestaat inmiddels zo’n 5 à 6 jaar. Gaan we ook veranderen?  of sudderen we door? Ik hoop op vernieuwing en verandering.

Joke, Ik wens je een super vakantie de komende weken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!