1-2’tje: werken of feestjes?

Maandag 3 februari 2014

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Ha die Peter,

Zo, veel te laat ben ik, met mijn 1-2’tje. Het zit me even niet mee, fysiek gezien. Kort gezegd functioneer ik niet zoals ik zou willen. En dat vreet energie, die ik dus momenteel niet heb. Energie moet ik dus verdelen, en dat is lastig, ik wil namelijk ook nog een beetje leven en genieten. Gelukkig kan ik dat goed, genieten van kleine dingen.

Jij wilt dat ook! Je wilde feestjes gaan organiseren, waarbij gadgets verboden zijn. Maar je komt er direct weer op terug. Ik ben dol op feestjes, dus ga je gang. Maar gadgets, ze zijn niet meer weg te denken. We moeten onze digitale vrienden toch kunnen laten zien hoe gezellig we het hebben, wat we eten, drinken en waar we mee bezig zijn? Een leven zonder gadgets bestaat niet meer.

Ook mijn werkgever gaat steeds meer mee in deze verdigitalisering en wil Het Nieuwe Werken invoeren. Dat is een prachtig streven; werken op de plek waar het je uitkomt en wanneer het je uitkomt. Kort samengevat. Dat betekent dus dat de laptop mee naar huis moet en dat je altijd en overal benaderbaar en bereikbaar bent. En ik wil dat dus niet. Ik kies er bewust voor om part-time te werken, omdat ik naast mijn (betaalde) baan nog zoveel andere dingen te doen heb. Als ik het kantoor verlaat, wil ik klaar zijn met werken en niet gebeld worden door medewerkers met vragen over de status van hun aanvraag. Mijn directe collega’s mogen mij altijd bellen als ze met vragen zitten. Dat weten ze, maar dat doen ze nooit.

Ook voor Apeldoorn Direct ben ik altijd bereikbaar, tenzij ik slaap. En dat is ook een bewuste keus. Een keus die ik maakte, omdat ik het simpelweg zo leuk vind om onderdeel van dit team uit te maken. En ik ga met plezier naar mijn werk, daar hoor je mij niet over klagen. Maar werk is werk en dat houdt voor mij een keer op. Hoewel deze nieuwe manier van werken wel uitvoerbaar lijkt te zijn als je maar heel goede afspraken onderling maakt en er heel gedisciplineerd mee om gaat.

Maar feestjes, die mogen altijd!! Wat denk je trouwens Peet, wordt het niet eens tijd voor een nieuwe keukentafelfoto van ons?

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?