Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: zomer in Apeldoorn

Woensdag 25 juli 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook, jij op vakantie in Zuid-Frankrijk en ik hier in Apeldoorn, waar het echt rukweer was de afgelopen twee weken. Via de app Lifefragment kon ik het wel en wee volgen van jullie en van die van de Taalmannetjes. Wat een superapp: een foto met gesproken geluid. Waanzinnig!

De expo was super en het was behoorlijk druk. Tja, vakantietijd en dan toch volle bak in Sam Sam. Anja opende zelf de expo.
Wat een ‘Raad-je-plaatje’ was het: we hadden nergens namen en prijzen bij. Daarom moest iedereen echt zijn of haar best doen om in te schatten welke foto van wie was. Uiteraard was er onderscheid in stijl; dat weten wij zeker van elkaar.

Ondertussen heb ik veel anderen warm gemaakt voor het project Help-Portret op 8 december. Dit is een wereldwijd project dat jaarlijks terugkeert. We hebben veel mensen nodig: fotografen, visagisten, bakkers, slagers, kinderwerkers, ruimtes, designers, enzovoorts.
Het is een project om mensen die niets hebben, een mooi portret te geven op die dag. Het is ook een leerschool voor fotografen: dat het iets is waarin het niet gaat om portfolio, maar alleen maar om geven. De komende weken en maanden gaan we mooie dingen doen.

Zelfs op de Borrelnood was het erg druk dit keer. Het was dan ook de vijftigste keer op rij dat deze plaatsvond. The place to be seen. Het is een leuke plek waarop iedereen kijkt en bekeken wil worden. Ik heb er een soort haat-liefde verhouding mee. Je kan niet met, maar ook niet zonder. Het wordt weer tijd dat we iets alternatiefs gaan doen en de Borrelnood de nek gaan omdraaien, zodat er weer een creatief concept gaat komen, gestoeld op nieuwe frisse ideeën.

Wat dat betreft heeft Gigant nu een superconcept met Bring Your Own BBQ op zondagmiddag. Een bandoptreden met aansluitend een barbeque. Dat hebben Marije en het Gigant-team mooi bedacht als concept.
In Gigant gebeuren sowieso mooie dingen met een prima concept. En het maakt geen ruk uit of ze gesponsord worden door de gemeente. Ze moeten hun eigen broek ophouden. Het gaat om het creatieve concept en dat hebben ze goed vast kunnen houden.

Jij bent alweer aan je laatste vakantieweek toe. Ik ga pas in november, dus ben nog wel even bezig in het Apeldoornse.
Tot volgende week!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?