Help de bevolking van Oekraïne

1’2-tje: Pakkenmannen, Ik spuug erop!

Woensdag 14 mei 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

vandaag een pre Kas (Turkije) berichtje. Geer en ik gaan weer een week naar Cees uit Kas. We gaan weer een week plezier maken, fotograferen, lachen, huilen en lekker eten. Kortom, een echte mannen vakantie waarin emoties een rol spelen. Ik loop daar wel tegen aan, dat ik soms erg emotioneel kan reageren en zo kan gaan zitten janken om zaken. Heeft wel te maken met dat ik na mijn kankerperiode meer een jankert ben geworden dan voor die tijd. Ik vind dit prima dat ik mijn emoties de vrije loop laat. Jook het is goed dat we ook als mannen de binnenkant van onze eigen emoties eens onder de loep nemen.

Je komt ze wel tegen de pakkenmannen met de bliepjes van de smartphone vergroeid in hun handpalm. Stoer, hard en vooral zichzelf in de spiegel aankijkend om te beseffen dat ze het gemaakt hebben in deze soms erg gevoelloze maatschappij. Recentelijk werd ik ook met zo’n type pakkenman geconfronteerd die tijdens een intensief gesprek de bliepjes belangrijker vond dan de aandacht voor mij in het gesprek. Ik bedoel te zeggen Jook dat ik daar op spuug en geen goed woord voor over heb. Het is het type man tussen de 28 en 46, nog volop in de race voor zijn carrière en interessantheid. Ook in Apeldoorn lopen ze rond. Ik heb niets tegen pakken maar wel tegen de zogenaamde selfmade man die geld belangrijker vindt dan echte warme aandacht.

Ach Jook ik heb weer zo’n bui. Gaat wel weer over. Wat bij mij niet overgaat is de wil om mooie dingen te doen met mensen die je in de ogen kan aankijken en waarmee ik kan lachen, huilen en schelden. Kortom: Cees we komen er aan!!!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?