20 scénes over de liefde

Vrijdag 13 april 2018

Door Peter Vroon

De hereniging van de 2 Korea’s doet vermoeden dat het om een politiek toneelstuk gaat, maar niets is minder waar: Het gaat over liefde voortreffelijk vertolkt door onder andere Mark Rietman onder andere bekend van een bekende bankreclame. Maar niet alleen Mark maar ook Tamar van den Dop, Betty Schuurman en  andere acteurs speelden donderdagavond 12 april in Orpheus de rollen uitstekend.

Het Nationaal Theater onder leiding van van regisseur Eric de Vroedt geeft kleur aan een benadering van de liefde. De hereniging van de twee Korea’s is een aaneenschakeling van absurdistische (Monty Pyton achtige) herkenbare scènes over de lusten en lasten van de liefde. Ergernis, passie en verveling in de liefde  zijn verweven in de voorstelling.

Vlak voordat hij zijn aanstaande het jawoord geeft, bekent de bruidegom dat hij ook heeft gezoend met de zus van de bruid. En haar zussen. En haar vriendinnen. Een oude man bezoekt elke dag zijn echtgenote die dementerend is. Twee hartsvrienden raken in gevecht nadat de een bekent dat hij de ander vroeger maar onaangenaam vond.

Een buurman en buurvrouw proberen hun liefde voor elkaar te bedwingen, terwijl hun echtgenoten elkaar op de gang luidruchtig bespringen. Het knappe van het toneelstuk is dat de 20 scenes vlekkeloos in elkaar over lopen. De voorstelling verveelt geen moment en waar je ook kijkt op het podium er gebeurd altijd wat. Ogen en oren te kort om alles te bevatten in 1 keer.

Dit is een voorstelling om meerdere keren te gaan bekijken. Er is altijd wat te ontdekken. Licht en geluid waren in balans. Dat geldt alleen niet voor het roken en vloeken op het podium.

Het Nationaal Theater- 20 scénes over de liefde, donderdag 12 april, Theater Orpheus

Het Nationaal Theater:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!