22 maart Squashmarathon voor het goede doel bij Squash Apeldoorn

Vrijdag 14 maart 2014

Door Karin van der Wekke

Wist je dat je met een potje squash gemiddeld tien procent meer verbrand dan met een willekeurige andere workout. Een uitstekende reden om wat vaker een racket ter hand te nemen. Nog een goede reden is dat je hiermee op 22 maart bij Squash Apeldoorn je ook nog eens kan inzetten voor een goed doel. Dan vindt namelijk een Squash Marathon plaats waarmee geld wordt ingezameld om gehandicapte kinderen in Indonesië te helpen.

Het is tegenwoordig schering en inslag met verhalen over zakkenvullende bestuurders van goede doelen organisaties. Naar mijn mening is geld geven aan grote logge instanties daarom bijzonder onverstandig. Maar gelukkig bestaan er ook nog zoveel sympathieke kleinschalige initiatieven die daadwerkelijk verschil kunnen maken. De stichting SOMOI is één van die organisaties. SOMOI is een stichting van oefentherapeuten die zich inzet voor gehandicapte kinderen in Indonesië. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers die zowel in Nederland als in Indonesië werkzaam zijn. Elke negen maanden vertrekken twee oefentherapeuten naar Indonesië om het project voort te zetten. Zij bieden directe hulp aan gehandicapte kinderen. Op kleinschalige wijze proberen de vrijwilligers de deelname van deze kinderen aan de gemeenschap te bevorderen.

Dus sla (pun intended) twee vliegen in één klap. Help jezelf aan een betere conditie en help de stichting SOMOI om nog meer kinderen te kunnen helpen. Meer informatie is te vinden op www.squashapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?