Help de bevolking van Oekraïne

Parkeer eens normaal

Donderdag 20 oktober 2011

Door Randy Gasper

Foto gemaakt met iPhone 3GS

Het verkeer is altijd weer een inspiratie voor mij om iets te bloggen. Ik irriteer me namelijk mateloos. Als ik mezelf hier soms teruglees voel ik me net Jan Mulder in de De Wereld Draait Door, maar als ik dan weer terugkijk naar het topic dat ik aansnijd, constateer ik dat het niet louter een ergernis is, maar een constatering.

Nu is het weer het waardeloos parkeren in parkeervakken. De auto’s worden inherent aan de ego’s van de mensen in deze maatschappij steeds groter. En waarschijnlijk omdat we zo dichtbevolkt zijn worden de parkeerplaatsen steeds kleiner. Dat laatste weet ik overigens niet zeker. Ze worden in elk geval niet groter.

Maar enorm vervelend is het wel dat auto’s schots en scheef en waarschijnlijk vaak door de haast van deze gejaagde maatschappij parkeren. Nadeel is vaak dat ze zo staan dat je dus een complete parkeerplaats mist. En zeker op een drukke zaterdag of een koopavond is dat irritant. Dan geeft de teller buiten immers aan dat ik net geluk wanneer die aangeeft dat er nog 4 plaatsen zijn. In de praktijk zijn die dan niet meer beschikbaar door het parkeergedrag van mijn medeburgers.

Ik ben nog wel eens geneigd om mijn auto dan alsnog in het vak te zetten. Dan weet ik dat mijn auto er precies in past en dan rest mij nog enkele luttele centimeters die mijn auto verwijderd van de ander. Wie er in elk geval niet meer in kan is de bestuurder zelf, moet die instappen aan de kant van de bijrijder. En dat is ook irritant. De kans op krassen neem ik dan voor lief. Ha, dat zal hem leren.

Tot slot even mijn Top 5 verkeer irritaties in Apeldoorn:

  1. Door rood rijden
  2.  Buiten de vakken parkeren
  3. Asociaal hard rijden
  4. Bumper kleven
  5. Hinderlijk langzaam rijden

Het kruispunt vrijlaten bij filevorming paste helaas niet meer in de Top 5.
Wat zijn uw Top 5 verkeersergernissen?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?