4Daagse Apeldoorn komt met jubileumtocht en verlengt sponsorcontract met Cantharel

Dinsdag 2 juli 2024

Door Kevin van Es

Een mooie week voor 4Daagse Apeldoorn. Naast het verlengen van de samenwerking met hoofdsponsor Cantharel, komt er in 2025 een speciale jubileumtocht vanwege het 70-jarige bestaan van de 4Daagse wandeltocht aan. De jubileumtocht voert de wandelaars niet alleen door de natuur, maar door het centrum van de stad. Vicevoorzitter Irma Woudenberg- Hulleman vertelt meer over de mooie nieuwtjes!

Speciale jubileumroute

Het wordt een extra wandeldag, die deze keer niet door de Veluwse bossen en over de heide gaat, maar door het centrum van Apeldoorn. De wandelaars komen langs verschillende highlights en natuurlijk door de parken, “want we blijven natuurlijk wel het groenste wandelevenement van Nederland,” voegt Irma toe.

“De route bedraagt negen kilometer en start bij het sluisje. Een belangrijke locatie in de bevrijding van Apeldoorn. Via de Apeldoornse parken, waaronder het Oranjepark en het Wilhelminapark, lopen we terug naar ‘Viccy Boys’. De bedoeling is dat de deelnemers met bussen vervoerd worden,” vertelt Irma.

De organisatie heeft geprobeerd in de route de drie jubilea samen te brengen. “Het is de 70ste editie, de bevrijding van Apeldoorn is 80 jaar geleden en Victoria Boys bestaan ook 80 jaar! De route waar we mee bezig zijn is zelfstandig en niet gekoppeld aan de reguliere routes,” vertelt Irma enthousiast. De wandeling sluit wel aan op de 4Daagse en vindt plaats op zaterdag 12 juli 2025, één dag na afloop van de wandeltochten.

Highlights

We zijn nog in gesprek met de grote kerk,” aldus Irma. Deze keuze voor een route door Apeldoorn heeft volgens Irma ‘te maken met het thema van de route’: “We kregen ook van wandelaars te horen dat ze de bossen en de Veluwe prachtig vinden, maar weinig van Apeldoorn te zien krijgen. Dat is ook een van de redenen geweest, het is een mooie combinatie.”

De extra wandeltocht is volgens Irma voor iedereen: “Inschrijven kan tegelijk met de opening van de inschrijving van de 4Daagse in 2025. Het is de bedoeling dat je jezelf vooraf inschrijft, hier gaan we de komende periode meer over delen. De gemeente is op de hoogte van de plannen. Ook voor deze tocht moeten we een vergunning aanvragen, we hopen dat het snel rond komt.”

De inschrijvingen van de editie van dit jaar zijn inmiddels gesloten. Na-inschrijving voor deelname aan de 4Daagse is mogelijk op maandagmiddag 8 juli of dinsdagmorgen voor de start van de afstand. Dagdeelnemers kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven, bekijk de starttijden op de site van de organisatie.

Samenwerking Cantharel 4Daagse

Daarnaast wordt de samenwerking met de Cantharel, sinds 2015 verbonden aan de 4Daagse, verlengd. “In de week van de 4Daagse zit het hotel vol met wandelaars. Speciaal voor de wandelaars wordt er een extra vroeg ontbijt geserveerd, voor veertig kilometer-wandelaars.” De ontbijttijden worden aangepast en de deelnemers krijgen lunchpakketten mee. “Er rijden ook pendelbussen die wandelaars vervoeren.”

Wat maakt de samenwerking met de Cantharel zo succesvol? “Ik denk dat we gemeenschappelijke visie hebben ten aanzien van de mensen die we ontvangen, vriendelijk en gastvrij.” Maar ook de inzet op toerisme en het wandelen in de natuur, dat staat voorop. Gemeenschappelijke waarden die zowel Cantharel als wij hebben. Mensen die van natuur houden en wandelen, gezondheid en vitaliteit, bewegen en voeding.” Duurzaamheid, natuur. Cantharel eigen moestuin producten uithalen.

Daarnaast is de organisatie bezig met een jubileumboek. Hierin staat de historie van de 4Daagse opgetekend, met foto’s en verhalen. “Mochten er mensen zijn die in het verleden mee hebben gedaan of mooie verhalen, neem contact op met feestcomissie@4daagseapeldoorn.nl.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!