4e Gave Dingen Doen-sessie

Donderdag 4 juli 2013

Door Paul ten Donkelaar

Bij de 4e sessie van Gave Dingen Doen in Apeldoorn waren er dit keer o.a. een paar slippers, een sportschoen, een spijkerbroek, een voetbalschoen, een wandelstok, een rijgketting, ducktape, een sjaal, een jurk, een pruik en slingers aanwezig. Althans dit waren de associaties die de deelnemers hadden toen zichzelf gingen vergelijken met een kledingstuk/accessoire.

Waar er bij de eerste sessies een mooie balans was van mannen en vrouwen, waren de mannen dit keer in de minderheid. Sandra Weijers van Netjewerk had Gave Dingen Doen goed gepromoot aan haar Netjewerk-posse. Het werd een gezellige en gave avond.

Na de introductie en een energizer-oefening was het aan Nienke van Ketel om het spits af te bijten met haar fastpitch. Nienke heeft een EFT praktijk. EFT staat voor Emotional Freedom Technique en het is een methode om heftige emoties, bijv. als gevolg van trauma’s of fobieën, te ontladen. Zo noemde ze een aantal voorbeelden van cliënten, waaronder een oudere man met post traumatisch stress-syndroom als gevolg van zijn ervaringen als kind in een jappenkamp. Erg heftig.

Haar hulpvraag was hoe ze beter zichbaar kan worden voor haar potentiële cliënten. Daar wist de groep wel raad mee en Nienke werd overspoeld met suggesties, vragen en contacten. Wat ook erg tof was om te horen dat ze door de promotie van het GDD programma via Facebook al een aanvraag had gekregen. Gaaf!

Nienke over Gave Dingen Doen:
“Wat ik zo gaaf vind aan het concept van Gave Dingen Doen, is dat er mensen bij elkaar komen die “nieuw” denken: vanuit verbinding, delen van kennis en ervaring, het benutten van sociale overwaarde en vooral: heel veel mogelijkheden. De sfeer: open, veilig, energiek, enthousiast, geïnteresseerd, hulpvaardig en actief. De begeleiding: gedreven, motiverend, professioneel, vriendelijk en positief. Een topavond die me veel energie en ideeën voor mijn praktijk heeft gegeven. En, wie weet, een nieuwe rol als GDD facilitator.”

Na de pauze deed Marianna een energizer met de groep en werd er geteld, geklapt en gedanst. Tijd voor de deepdish. Barbara Meijer’s vertelde de groep over haar idee om talenten en vakmanschap op het gebied van kleding en accessoires uit alle werelddelen bij elkaar te brengen in een (online) winkel. We startten met een aantal vragen/antwoorden rondes en ook Barbara kreeg veel contacten, suggesties en vragen.

Daarna was het de bedoeling om een aantal zaken verder uit te werken, maar het kreeg een iets andere wending. Voor hulpvragen is het altijd erg belangrijk om de vraag achter de vraag te weten. Veel deelnemers hadden nog veel vragen en dit leidde tot een constructieve discussie. Voor Barbara was dat in sommige gevallen iets confronterend, maar de intenties vanuit de deelnemers waren erg goed. Hierdoor werd haar een goed(bedoeld)e spiegel voorgehouden.

De avond werd afgesloten met een single word, waarin iedereen in een woord aangaf wat hij/zij van de avond vond: vernieuwend, inspiratie, uniek, overweldigend, dynamisch, creatief en natuurlijk gaaf. Er werd gezellig nageborreld in ’t Cafeetje van Marja en er werden mooie verbindingen gelegd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!