538-dj Daniël Lippens gaat Apeldoornse wegen op

Woensdag 4 december 2019

Door Marieke Nuijten

Wie het nieuws de afgelopen dagen gevolgd heeft, zal het niet zijn ontgaan. 538-dj Daniël Lippens is geschorst wegens roekeloos rijgedrag. Op een filmpje dat rond gaat op internet is te zien hoe de 30-jarige dj meermaals de fout ingaat. Op de zelfgemaakte beelden zien kijkers hoe hij in de hoofdstad menig verkeersdeelnemer de angst op het lijf jaagt en zelfs een fietser aanrijdt. Naast de schorsing moet de goedlachse krullebol van de radiozender ook een podcast maken over de verschillende kanten van de verkeersveiligheid.

Tweet

De 36-jarige Lloret Sarelse, rijinstructrice bij Verkeersschool Frank Schuurman  in Apeldoorn, vond zijn rijgedrag nergens op lijken. Maar om er net als de rest van Nederland via social media commentaar te geven vond zij wat lafjes. Dus ging zij een stapje verder en stuurde de dj deze tweet: ,,Heyy.. ik word net wakker met t nieuws over jouw rijgedrag. Damn… niet best! Maar aangezien jij een podcast gaat maken, en ik rijles geef.. kom je bij mij in de auto?”

Reactie

Toen de rijinstructrice na haar lunchpauze nog geen reactie op haar tweet had, besloot ze er nog een privébericht aan te wagen met de vraag: ,,Wat dacht je van mijn voorstel?” En dát bleek een goede gok te zijn, want niet veel later was de afspraak tussen de twee een feit. Ergens deze week zal de dj bij haar achter het stuur stappen. ,,Wel in mijn lesauto hoor”, zei ze tegen haar leerling tijdens een telefoongesprek later die dag ,,Dan kan ik namelijk goed hard op de rem!”

Schorsing gaat wat ver

Lloret zelf vindt de bemoeienis van de werkgever en de daaruit voortvloeiende schorsing wat ver gaan. ,,Ik snap het ergens wel, hoor. Kijk, hij heeft natuurlijk een voorbeeldfunctie. Ik vind de trend van rijdende vlogggers en streamers een kwalijke zaak. Het verkeer moet serieus genomen worden. Dit soort fratsen zijn simpelweg dodelijk.”

Moet zijn rijbewijs ingenomen worden

Op de vraag of Lippens zijn rijbewijs mag houden heeft Lloret een heel duidelijke mening. ,,Hij is zeker niet de enige die zo rondrijdt.” De rijinstructrice hoopt dat er door de ontstane commotie bewustzijn gecreëerd wordt. ,,Het zou mooi zijn als mensen reflecteren op wat zij in hun dagelijks leven uitvreten. Iedereen heeft er nu een grote mond over op social. Ze maken hem voor van alles en nog wat uit… maar ik weet zeker dat de helft van die reageerders zichzelf ook schuldig maakt aan telefoongebruik onderweg.”

Rijgedrag

Volgens de rijinstructrice is Daniël Lippens niet alleen in zijn gedrag. Vaak is er onwetendheid. ,,Mensen denken altijd dat ze zelf heel goed kunnen rijden. Maar ze worden nooit gewezen op hun fouten door bijvoorbeeld een instructeur. Geen ongeluk gehad staat voor hen als bewijs dat ze prima rijden.”

De afspraak

De eenmalige afspraak tussen Daniël en Lloret staat in de agenda. Ergens deze week zal het duo samen de auto instappen. Tijdens de rit zal de 538-dj een podcast maken. Of, wanneer en zo ja waar de podcast terug te luisteren is weet de instructrice ons nog niet te vertellen. Zij zegt uit te kijken naar de les met Lippens.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!