65 verontruste bewoners roepen politiek op tot actie

Maandag 7 april 2014

Door Redactie

Gerard Oltmans

Begin maart zijn alle omwonenden aangeschreven van het al jaren leegstaande kantoorpand Westpoint. Het betreft bewoners aan de Arbeidstraat, Handelsstraat, Vosselmanstraat, Sprengenweg, Beekpak en Burgemeester des Tombeplein. Doel hiervan is om een gezamenlijke petitie in te dienen aan de nieuwe gemeenteraad. 65 bewoners hebben gereageerd en ondersteunen de petitie die vandaag middels een brief aan de gemeenteraadsfracties is ingediend.

De bewoners willen met deze petitie een signaal afgeven richting de politiek en roepen college en raad van de gemeente Apeldoorn op zich nu meer actief in te zetten voor het beperken van leegstand in het algemeen en Westpoint in het bijzonder.

De bewoners reiken in de brief ook suggesties aan om actiever te zijn: zoals actiever de kavel en panden winkel inzetten, het aanstellen van een leegstandsmanager en stedelijke herverkaveling toepassen. De bewoners roepen de raadsleden op om ervoor te zorgen dat het beperken van leegstand topprioriteit krijgt in het nog te schrijven collegeprogramma voor de komende bestuursperiode.

In de brief attenderen de bewoners de raadsleden ook op een serieus lopen initiatief van een ontwikkelaar die Westpoint wil pand kopen, afbreken en nieuwbouw plegen. Er zijn signalen dat ook dit initiatief dreigt vast te lopen in het oerwoud van regeltjes dat de gemeente zichzelf heeft opgelegd. Onder het motto ‘Verpauperen of vernieuwen?’ roepen de bewoners op om desbetreffende ambtenaren en verantwoordelijke politici hier op aan te spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!