9/9/9 Dag van de duurzaamheid

Donderdag 10 september 2009

Door Mark Schouten

Woningcorporatie Ons Huis heeft op de dag van de duurzaamheid besloten om mee te doen aan het nieuwe interactieve bespaarprogramma voor huurders van woningcorporaties. Het webbased programma heet BeterPeter en wordt beheerd door Peter, de virtuele energiebespaarcoach.

Met een persoonlijk bespaarplan op maat helpt Peter deelnemers jaarlijks minimaal € 150,- te besparen op hun energielasten. Gemiddeld genomen geeft een huishouden jaarlijks zo’n 1.200 euro uit aan gas en elektriciteit. Het streven is om puur door gedragsverandering tot ruim 10% op energiekosten te besparen. En daardoor ook het milieu nog te helpen.

De deelnemers krijgen tijdens het programma twee jaar lang interactieve begeleiding en ontvangen adviezen en tips om energie te besparen. Door deel te nemen, helpt Ons Huis haar huurders om zich bewust te worden van hun energieverbruik en hun woonlasten te verlagen. Zonder dat daar investeringen voor nodig zijn.

Alle bespaaradviezen zijn ontwikkeld en berekend door Milieu Centraal. Het programma wordt ondersteund door Aedes en de Woonbond en aangeboden op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!