ABBA Gold gaat voor Goud

Maandag 19 december 2022

Door Henk Schrier

Buiten in het Apeldoornse vriest het een graad of zes en binnen in de poptempel Gigant is het behaaglijk warm, wat later in de avond zal veranderen in een zwetende meezingende en dansende massa, want vanavond 17 december is het zover, Abba Gold treedt op.

Helaas niet de originele band Abba die alles had wat een band zich wensen kon, twee super zangeressen, fantastische muziek, geweldige muzikanten en een supershow waar velen fan van waren, maar er velen waren die het niet durfde te zeggen. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, hoe Abba Gold deze avond zou presteren.

ABBA Gold brengt een hommage aan de muziek van ABBA in zijn originele vorm: twee geweldige zangeressen, fantastische muziek en een dijk van een rock ’n rollband. De bandleden zaten eerder in de cast van Mamma Mia op West End in Londen en dan vanavond in een uitverkocht Gigant in Apeldoorn.

Bij binnenkomst was de zaal nog niet echt vol, maar wat niet is kan nog komen en ja al snel vulde de zaal zich en begon de band de eerste tonen te spelen die eigenlijk gelijk raak waren, de zangeressen waren gekleed in Abba kleding net zoals als de twee mannen, alleen bij de dames werd gaandeweg de avond de kleding wat korter maar nog steeds originele Abba kleding.

Met de hits van Abba zoals Dancing Queen, Waterloo, The Winner Takes It All en Money, Money, Money, werd het publiek meegenomen, er werd dan ook flink meegezongen en gedanst.

In deze avondvullende Christmas special mochten dan ook niet de bekende kersthits Merry Christmas en Happy New Year niet ontbreken.

Al met al was deze show perfect, werd goed gepeeld door de muzikanten, perfect gezongen door de zangers, strakke show, geweldige toegift,  eigenlijk zoals een avondje uit hoort te zijn, zodat je na afloop naar huis gaat, top dat ik erbij was.

Voor wie denkt ik wel ze ook zien moet wel een eindje reizen maar zeker de moeite waard, ze spelen nog in De Effenaar in Eindhoven , Poppodium Leiden , en de Vorstin in Hilversum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!