Help de bevolking van Oekraïne

ACEC rocks tijdens opening Brood expo

Zaterdag 9 juli 2011

Door Stadsmens

 

Gisteren rond half 5 stroomde gebouw ACEC vol met genodigden, fans en liefhebbers van Herman Brood. Daar vond de opening plaats van een expositie met ruim honderd werken van de in 2001 overleden zanger en kunstenaar. Werken die eigendom zijn van de Apeldoornse verzamelaar Lieuwe van der Chijs. De expositie werd geopend door de weduwe van Herman, Xandra Brood. In een kort maar emotioneel verhaal schetste zij de elfde juli 2001, de dag dat Herman van het Amsterdamse Hilton sprong. Direct daarna trapte de Wild Romance met Dany Lademacher af met een geweldig optreden waarin alle bekende Brood nummers langskwamen.
Na The Wild Romance was het de beurt aan DNA de band rond David Hollestelle. Ellen ten Damme in een nieuwe rol als DJ besloot de avond met een bonte mix van oude en nieuwe plaatjes. ACEC oogde als een grootstedelijk tafereel. Mensen binnen en buiten, biertje erbij en een BBQ van huiscateraar Adnan.
Maurits de Weerd en Yvonne van den Elburg die dit spektakel op hun geweten hebben, waren zichtbaar opgelucht dat het feest op rolletjes liep. Niets van mooie woorden en feestende mensen. Zelfs veel van buiten de plaats. Het laat maar weer eens zien dat Herman Brood nog steeds veel fans heeft die indachtig zijn afscheidsbriefje “er een feestje van maakten.”

Foto: Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?