ACEC: samen even sparren en een potje tafelvoetbal doen

Dinsdag 10 november 2015

Door Redactie

Samenwerken, contacten leggen en verbinden. Het gebeurt allemaal in het ACEC-gebouw aan de Roggestraat 44. In dit industriële pand met een rijke historie zitten momenteel zo’n twintig bedrijven gevestigd. Allemaal in aparte kantoren, maar het overgrote deel weet elkaar te vinden en betrekt elkaar bij het ondernemerschap.

Remco Bos van het bedrijf Anymazed werkte fulltime in loondienst, maar had daarnaast ook zijn eigen bedrijf, toen nog Spyro genaamd. Na een jaar of vijf ging hij in overleg een dag minder werken en later zelfs nog een dag minder om daarnaast een zelfstudie in het maken van animatiefilms te volgen. Uiteindelijk besloot hij dat hij zich volledig op zijn eigen bedrijf wilde gaan richten. Al snel kwam Bos terecht op de derde verdieping van het ACEC. ,,In het kantoor waar ik nu zit, zat toen nog een fotograaf. Hij vond de ruimte te groot en te duur, dus kon ik er prima bij in. Na een tijdje besloot hij te vertrekken en toen heb ik alles omgegooid, ik besloot voor een nieuwe bedrijfsnaam te gaan en een volledig nieuwe huisstijl.”

Hij heeft geen seconde spijt gehad van het feit dat hij nu niet meer in loondienst is en hij is enorm tevreden met zijn werkplek in het gebouw. ,,Ik kende het pand niet heel goed, ik had het wel eens gezien, maar het kwam toevallig op mijn pad doordat ik al eens samenwerkte met Erik van het bedrijf Oirik. Ik vind dit een prettige plek. Thuis werken vind ik niks, omdat ik dan toch een slechte scheiding heb tussen mijn werk- en privéleven. En het grote voordeel hier is dat ik echt het gevoel heb dat ik collega’s heb, ondanks dat ik alleen werk. Je hebt hier een collegiaal gevoel, ik werk veel samen met andere bedrijven, vooral op deze verdieping. Je kunt eens sparren met andere ondernemers of gewoon gezellig een potje tafelvoetbal doen.” Met de ligging van ACEC is hij ook blij. ,,Het zit op een bruisende plek in het centrum. Dat past wel bij mijn bedrijf. Mijn klanten zoals Friesland Campina, SNS Reaal en Monuta zitten verspreid over het hele land, van Maastricht tot Den Helder, en zij komen regelmatig hier over de vloer. Ik merk dat ook zij enthousiast zijn over ACEC en dat ze het pand goed kunnen vinden.”

Kantoorruimte

Illustrator en grafisch vormgever Erik Nieuwenhuis van het bedrijf Oirik besloot na jaren thuis gewerkt te hebben, dat het tijd werd om een kantoorruimte te gaan huren. ,,Eigenlijk toen ik kinderen kreeg”, lacht hij. ,,Dat werkt gewoon niet, dan hangen ze steeds om je heen. Ik kende ACEC al wel en kreeg de tip van Eloy Koster, die ook in dit gebouw zit, dat ze nog plek over hadden. Ik merkte gelijk dat er een fijn sfeertje hing en dat het er goed verzorgd uitzag allemaal. Ook was er een speciale starterskorting voor de huurprijs en dat sprak me erg aan.”

Nieuwenhuis werkt ook samen met bedrijven in het pand. ,,Vooral met Remco van Anymazed en Max van Max.nl. Verder heb ik voornamelijk veel klanten in de randstad zitten, zoals Stichting CPNB, Beeld en Geluid en Zappelin. Ik adverteer eigenlijk niet, maar merk dat mensen via via wel van me horen. Vaak ga ik zelf op bezoek bij klanten, maar als ze hier komen merk ik dat ze vinden dat de studio’s hier gezellig zijn ingericht.”

Samenwerken

Max Dammers is al bijna 20 jaar de eigenaar van het internetbureau Max.nl. Met zijn bedrijf helpt hij bedrijven bij een strategie en het uitvoeren van online plannen. Na een aantal verhuizingen kwam hij 4 jaar geleden terecht in het ACEC. ,,Ik heb aan de Regentesselaan gezeten in twee panden en aan de Canadalaan. Een voordeel aan de plek waar we nu zitten is dat het een grote open ruimte is. We werken met z’n tienen en het is fijn dat we niet in bijvoorbeeld losse kamers zitten.”

Ook Dammers merkt net als Bos dat er in het ACEC veel wordt samengewerkt. ,,Dit pand leent zich heel goed voor samenwerkingen. Het voelt hier goed. De gemeente en politiek komt hier langs. Het gaat hier vooral om de inhoud, net als waar het ons als Max.nl omgaat. Daarom passen we hier zo goed. Dit is een plek waar dingen kunnen gebeuren en waar bedrijvigheid is. In het café is vaak wat te doen. Je hoeft er als bedrijf niet altijd heen, maar het kán wel.”

De klanten van Dammers, zoals het Rode Kruis, de PvdA en KPN zitten ook door het hele land, maar ook dichterbij. ,,We hebben ook klanten die hier ook in het gebouw zitten en andere bedrijven uit Apeldoorn, zoals Paleis het Loo, het Kadaster en Apeldoorn Direct. Klanten komen hier vaak langs en je merkt dat zij het ook een mooi pand vinden. Het ACEC trekt creatievelingen aan en dat is heel goed.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!