Activiteiten herfstvakantie bij CODA

Maandag 17 oktober 2016

Door Redactie

In de herfstvakantie heeft de Rabo Museumkidsweek plaats en CODA doet hier ook aan mee. In CODA Junior is van alles te doen en te beleven voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar, van je eigen boekenlegger maken tot leren programmeren in CODA FabLab. Daarnaast heeft op 22 oktober de Gelderse Museumdag plaats en ook dan zijn er verschillende activiteiten in CODA.
Leuk als jij ook komt!

Dinsdag 18 oktober van 13.30 tot 15.00 uur: Leer ontwerpen in 3D
Tijdens deze workshop leer je alles over het maken van een ontwerp in 3D, hoe zo’n ontwerp ontstaat en hoe je dit kunt printen. De door jou gemaakte print krijg je aan het eind van deze workshop natuurlijk mee naar huis. Je leert werken met het programma TinderCad waar je ook thuis mee aan de slag kunt. De ontwerpen die je thuis maakt, kun je tijdens de Snuffelmiddag (iedere woensdag van 15.00 tot 17.00 uur) tegen een kleine vergoeding laten printen.

Ben je 8 jaar of ouder en wil je meedoen aan deze workshop, meld je dan uiterlijk maandag 17 oktober aan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Workshop ontwerpen in 3D’. Vergeet niet jouw naam, telefoonnummer en leeftijd door te geven. De kosten voor deze workshop (€ 12,50) kun je vooraf per pin betalen bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek.

Woensdag 19 en 26 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur
Ontdek CODA FabLab en maak je eigen 3D-ontwerp of boekenlegger
Tijdens de Rabo Museumkidsweek zijn er in CODA FabLab twee speciale inloopmiddagen. Je kunt deze middagen niet alleen zien wat je allemaal met bijvoorbeeld een 3D-printer of lasersnijder kunt maken, maar je mag ook zélf aan de slag! Maak je eigen 3D-ontwerp met behulp van het ontwerpprogramma Doodle 3D en print deze uit met de 3D-printer. Of maak met de razendsnelle lasersnijder je eigen boekenlegger waar je vervolgens een prachtig schaduwspel mee kunt spelen!

Zaterdag 22 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur
What Remains: maak een nieuw kunstwerk van jouw oude speelgoed
Speel jij met al het speelgoed dat je hebt of heb je misschien speelgoed over – waar je te oud voor bent geworden bijvoorbeeld? Of speelgoed dat toen ‘in’ was en waar je nu op uitgekeken bent. Misschien is het door het vele spelen wel stuk gegaan… In CODA Museum is de tentoonstelling What Remains te zien die over verval gaat. Over dingen die overblijven en wat je daar nog mee kunt doen. Materialen waar niet meer naar omgekeken wordt, maar die soms nog verrassend mooi zijn. Tijdens deze workshop gaan we in CODA atelier (in CODA Museum) samen van iets ouds iets nieuws maken: Verwerk je oude speelgoed in een nieuw kunstwerk en zet het zo als nieuw in de schijnwerper. Tijdens deze doorlopende workshop wordt het kunstwerk steeds verder aangevuld met ander speelgoed.

Zaterdag 22 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur
Speurend op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Apeldoorn.
Doe mee aan deze interactieve speurtocht en ga op reis door de Apeldoornse geschiedenis. Van de Tweede Wereldoorlog naar Vakantie op de Veluwe en verder…. Gewapend met een speciaal speurderskoffertje en een speurtocht kun je de geschiedenis van Apeldoorn op een speelse manier ontdekken. Met behulp van de aanwijzingen kom je in de verschillende paviljoens meer te weten over de Tweede Wereldoorlog, Apeldoorn rond 1900 en over vakantie op de Veluwe. Het koffertje is af te halen bij de balie in CODA Museum. Na afloop kun je hier de antwoorden controleren en het koffertje weer inleveren; je krijgt dan ook een leuke attentie.

Zaterdag 22 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur
Verleg je grenzen en word Stokjong Piepoud
Wanneer ben je eigenlijk oud? Blijf je niet altijd een beetje kind, ook al ben je oma of opa? In de kindertentoonstelling Stokjong Piepoud in CODA Junior ontdek je wat oud en jong zijn eigenlijk is. Je kunt hier in het schaduwtheater spelen met de schaduwpoppen of op de grote voorleesstoel uit het boek Aan de kant, Ik ben je oma niet! zitten en dit boek in het groot beleven. Het boek gaat over jong zijn en ouder worden en in deze tentoonstelling kun je zelf ervaren hoe een Stokjonge of Piepoude opa of oma zicht voelt. Je kunt natuurlijk ook van de grote boekenbuis glijden en spelen met de Multi Touch tafel.

Zaterdag 22 oktober om 13.00 en 15.00 uur
Gratis rondleiding door CODA Museum
Tijdens deze rondleiding krijgt u meer informatie over de tentoonstellingen What remains en Private Confessions die in CODA Museum te zien zijn. Deelname is gratis.

Zaterdag 22 oktober van 14.00 en 16.00 uur
CoderDojo: Leren programmeren
Programmeren wordt steeds populairder en leren programmeren is een van de belangrijkste speerpunten bij het aanleren van de ’21 Century Skills’. Bij CoderDojo kun je leren programmeren met onder andere Raspberry Pi, Arduino, Python en Scratch. Daarnaast ontmoet je ook andere enthousiastelingen en kun je jouw projecten delen. Ben je tussen de 7 en 17 jaar en wil je meer weten over programmeren, dan is deze workshop echt iets voor jou! Op www.coderdojo-apeldoorn.nl vind je meer informatie over deze workshop.

Over Rabo Museumkidsweek
Rabo Museumkidsweek is een initiatief van Museumvereniging en Rabobank om landelijke aandacht te creëren voor het museale aanbod gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Nederland telt honderden prachtige musea met bijzondere collecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum is een schatkamer waar kinderen vele juweeltjes kunnen ontdekken.

Maak kans op een vlucht in een Dakota vliegtuig
De Rabo Museumkidsweek daagt kinderen uit zelf creatief te zijn. Kinderen bezoeken een museum, kiezen een eigen museumschat en verzinnen daar een beeldverhaal bij. Ieder kind dat een filmpje of verhaal instuurt ontvangt het Gouden Boekje van illustrator Harmen van Straaten. Een jury kiest uit alle inzendingen twaalf winnaars, één per provincie. De hoofdprijs is een vlucht in een Dakota vliegtuig.

Kijk op www.coda-apeldoorn.nl/kidsweek voor een overzicht van de actitiveiten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?