Afvalbergen blijven grote ergernis rond inzamelpunten

Donderdag 22 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

Bij verschillende winkelcentra in Apeldoorn groeit een grote berg plastic zienderogen boven de containers uit. De bakken die neergezet zijn om het plastic in op te vangen puilen uit, voor de bakken is vaak een grote stapel gevormd.

Frits de Lang ziet ook, net als begin dit jaar, weer grote bergen afval en uitpuilende containers ter hoogte van de Dirk van den Broek en Lidl aan Kanaal Noord. ,,Ik heb het na eerdere berichten dat de wethouder het zou oplossen bijna vier maanden aangezien, maar moet constateren dat er niets veranderd”, laat hij weten. ,,Ik heb de Pinksterdagen weer doorgebracht op een stortplaats met een voortuin vol rotzooi. Ik constateer dat het alleen maar erger wordt, zelfs plaatselijke ondernemers dumpen hier hun afval steeds meer. En ook daklozen komen ’s avonds neuzen in de containers en trekken alles eruit.”

Boosdoener bij het tijdelijke winkelcentrum Anklaar was waarschijnlijk een – inmiddels gerepareerde – defecte ondergrondse container. Die container gaf na reparatie aan weer in vol bedrijf te zijn, maar de zakken met plastic bleven desondanks komen. Het gemak dient immers de mens. De stapel is vandaag (donderdag) opgeruimd, de ondergrondse bak werkt weer.

De gemeente Apeldoorn doet er naar eigen zeggen alles aan om de situatie bij onder meer Kanaal Noord op te lossen. ,,Circulus-Berkel komt hier dagelijks om de containers te legen en schoon te maken. Desondanks zien we dat de containers met regelmaat overvol zitten. We kijken momenteel naar mogelijke oplossingen zoals het plaatsen van een ondergrondse container die meer capaciteit biedt. Dit zullen we in overleg moeten doen met de ondernemers”, laat de gemeente bij navraag weten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?