Ambachtelijke Filet Americain

Woensdag 16 mei 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Gegeten: een boterham bereid met ambachtelijke Filet Americain Naturel. Normaal kijk ik nooit op de verpakking, maar tijdens een stilte na een klein echtelijk conflict deed ik quasi-nonchalant wat (even de binnenspiegel opzetten).

Wat heb ik ambachtelijk gegeten:
66 % Procent rundvlees
Voedingszuren E326, E970, E330, E969
Doorstraalde kruiden
Emulgatoren E471, E479, E419, E415
Antioxidanten E300, E316. E385
Conserveermiddelen E909, E911
Kleurstoffen E150C, E160A

Even Googelen.

E326: Kaliumzout van melkzuur (E270)
E970: Een Sony Home cinema systeem
E330: Citroenzuur
E969: Prachtige fuchsia streep Agaat langwerpige kralen. De glans van deze kralen is zo mooi maar komt helaas niet duidelijk naar voren op de foto’s.
E471: Synthetische vetten, verkregen uit glycerol en natuurlijke vetzuren. De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet. Het gaat hierbij meestal om een mengsel van allerlei producten, vergelijkbaar met deels afgebroken natuurlijk vet.
E479: Geproduceerd door het verwarmen van sojaolie met vrije vetzuren. De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet. Het gaat hierbij meestal om stearine-, palmitine-, olie- en myristinezuur. Alle onderdelen zijn normale lichaamseigen stoffen. Het is een mengsel van vele verschillende componenten.
E419: Denon PMA-860 New Optical Class-A Stereo Versterker. Mooie, krachtige en energie zuinige Denon klasse A versterker. Klasse A schakeling voor de minste.
E415
: Een natuurlijk polysaccharide, gemaakt door de bacterie Xanthomonas campestris uit suiker en melasse.
E300: Vitamine C, Natuurlijk zuur, aanwezig in vrijwel alle groente en fruit. Commercieel verkregen door bacteriële fermentatie van glucose, gevolgd door een chemische oxidatiestap.
E316: Natriumzout van erythorbinezuur, een synthetische isomeer van vitamine C, maar met maar 1/20 van de vitamine activiteit.
E385: Calcium/natriumzout van EDTA (386) een synthetisch product.
E909: De mobiele telefoon van dit type is Orion E909 bar. Afmetingen van deze mobiele telefoon zijn ongeveer 105 x 46 x 16 mm.
E911: Creëert het grootste en meest geavanceerde draadloze E911 locatienetwerk. TruePosition, een toonaangevende aanbieder van draadloze locatieoplossingen.
E150C: Complex mengsel van bruine kleurstoffen, gevormd door het droog verhitten van suiker in aanwezigheid van base, ammonia, sulfiet of combinaties daarvan
E160A: Natuurlijke kleurstof geïsoleerd uit diverse planten, commercieel uit wortelen. Kan ook synthetisch gemaakt worden. Caroteen is een isomeer, bestaande uit een aantal chemisch identieke, maar ruimtelijk anders gevormde moleculen. Afhankelijk van de plant verschilt de verhouding tussen de isomeren.

De foto: Filet Americain na drie weken, het wilde maar niet beschimmelen dus alleen maar uitgedroogd met toch wat gisten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?