Americahal krijgt tweede leven

Dinsdag 9 juli 2019

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. De wat? Nou, dit betekent dat niet alleen materialen worden hergebruikt, maar dat de hal ook ergens anders wordt herplaatst.

De Americahal wordt afgebroken om de herontwikkeling van het gebied de Voorwaarts mogelijk te maken. Naast het feit dat het uniek is, dat een gebouw van deze omvang circulair wordt gesloopt en herplaatst, is het voor de gemeente Apeldoorn het eerste sloopproject dat op deze wijze wordt uitgevoerd. De Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso is blij met deze ontwikkeling: ,,Circulaire economie is een van de aandachtspunten in het collegeprogramma, meer dan 98% van de hal wordt hergebruikt.”

De Americahal genoot regionale, maar ook landelijke bekendheid vanwege de beurzen, concerten, kermissen en evenementen die er gehouden werden. Beide partijen zijn blij dat het gebouw en deze historie zo toch behouden kan blijven. Het project wordt een voorbeeld voor toekomstige projecten binnen de gemeente Apeldoorn, maar mogelijk ook voor de gehele (landelijke) circulaire economie, laat de gemeente weten.

De voorbereidingen worden de komende weken verder opgestart en voor het eind van december 2019 zijn de werkzaamheden op locatie afgerond. Na de zomervakantie volgen verdere details.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!