Help de bevolking van Oekraïne

American hiphop in Apeldoorn

Maandag 10 oktober 2011

Door Ingrid

Delinquent Habits

Een bijzondere avond, in het bijzonder omdat Delinquent Habits maar 2 optredens geeft in Nederland. En een band met een bijzonder motto: mijn tijd, mijn muziek. Zo werd het ook: om 21:00 uur zouden ze beginnen. 45 minuten later nog niks en alle fans, van uit en buiten Apeldoorn, bleven geduldig wachten.

Wachten. Maar waarop? Jeugdsentiment! Oldschool!

Daar staan ze dan eindelijk: Delinquent Habits (alias: Los Tres Delinquentes) een Amerikaanse hip-hopgroep, die bekend is om zijn bum-rap, met latin-invloeden. In 1996 kreeg de groep internationaal succes met hun eerste single “Tres Delinquentes“, die meer dan een miljoen keer verkocht werd.

En de realhiphopmixedmexican sensation begon. Voor even…

De muziek werd stilgelegd en iedereen op de vloer kreeg een tequila. Tequila, nog nooit eerder geschonken tijdens een optreden maar paste zeker bij het stoere stijltje van deze gasten. Of vonden zij dat de afwachtende fans wat losser moesten worden? Hoe dan ook, de sfeer werd met de nieuwe nummers goed opgebouwd en was helemaal geweldig toen hun populairdere nummers uit de speakers knalden. Geweldig omdat iedereen de groove en swagger swing te pakken had en zichtbaar genoot van een herinnering en van nu.

Foto: Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?