Andy Frasco in de popzaal van Gigant

Zondag 1 mei 2016

Door Redactie

andyfrasco_persfoto

Wie kan zich nog het legendarische concert van Andy Frasco herinneren vorig jaar op Stadsoase in juli 2015? Tot diep in de avond swingde het cultuurkwartier van Apeldoorn: eerst bij Gigant en later nog bij het Bluescafé. Het is blues, het is jazz, het is rock, het is muziek. En het is vooral spontaan! Het is onmogelijk om niet stil te blijven staan. Het is feest!

En op 8 mei staat hij weer in de popzaal van Gigant, op 8 mei kunnen we weer volledig uit ons dak gaan. Wij interviewden Andy aan de vooravond van zijn Europese tournee.

Wat zijn jouw roots?

,,Ik ben opgegroeid in het hart van Los Angeles. Er was geen muziek achtergrond in mijn gezin. Mijn vader was makelaar, mijn moeder was huisvrouw. Ik heb twee zussen, die 6 en 8 jaar ouder zijn dan ik. Waarschijnlijk was ik een nakomer: de liefdesbaby. Wellicht heeft dat iets te maken met de drang die ik had om in de muziek te gaan toen ik ouder werd. Wie zal het zeggen?”

Wie hebben jou beïnvloed?

,,Ik ben altijd geïnspireerd geweest door grote denkers en echte entertainers toen ik jong was. Ik ben gek op filosofie, ik heb een drang tot ontdekken, ik heb een drang tot leren, vooral leren om goede muziek te maken. Goede muziek maken is hard werken. Mijn vader is mijn rolmodel geweest als het gaat om hard werken om iets te bereiken.
Mensen die mij inspireren zijn Osho, Richard Branson, Frank Sinatra, Steve Jobs, James Brown. Zulke mensen, die gedreven zijn om de wereld een boodschap te brengen. Op mijn 17de levensjaar ben ik begonnen met muziek maken. Ik wist toen al dat ik een grote entertainer wilde worden. Het enige wat ik nog moest doen is een instrument leren spelen om dit verder vorm te geven. Ik koos toen voor de piano. De piano en ik zijn sindsdien verliefd…..”

Wat wil je bereiken met jouw muziek?

,,Mijn muziek? Ik noem het graag muziek om het leven te vieren. Ik wil dat mensen leven in het nu, dat ze zich open en vrij voelen als ze mijn muziek horen of mij zien optreden. En gelukkig slaat dit aan: ik heb de laatste 10 jaar zo’n 250 shows per jaar achter de rug, in 6 landen. Ik vind het waanzinnig leuk dat we zo’n enthousiaste reacties krijgen in Duitsland en Nederland. Ik heb een uitbundige dag gehad op Koningsdag 2016 met een concert in het bevrijdingspark in Uden; ongelofelijk wat een fijn publiek. Iedereen hier is altijd super warm en vriendelijk voor me. Ik kijk enorm uit naar mijn volgende optredens in Holland.”

Hoe zie je jouw toekomst?

,,Mijn toekomst? Moeilijke vraag hoor. Ik heb het gehaald tot 27 jaar, en dat is al geweldig. Als ik gewoon kan doorgaan met mensen te laten glimlachen door mijn songs, mijn muziek en mijn live shows, en zelf niet ten onder ga aan een overdose aan drugs en/of alcohol …..… dan ben ik al gelukkig. We hebben net een nieuw album gemaakt getiteld ‘Happy Bastards’. Ik zou het fantastisch vinden als mensen in Holland deze CD in hun hart sluiten.”

 

Gracia Sullivan en Pedro Waldenaar, april 2016.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!