Andy Frasco: zoveel positieve energie maak je maar zelden mee

Dinsdag 10 oktober 2017

Door William Lindner

Hoe bouw je een grote fanbase op? De Amerikaan Andy Frasco weet dat als geen ander: elk jaar, bijna elke dag (circa 200 optredens per jaar) toeren door Amerika en oversteken naar Europa voor een uitgebreide tour door Europa.

Afgelopen zondagmiddag, 8 oktober, was hij dan ook weer in Apeldoorn: de Amerikaanse entertainer zanger hammond speler Andy Frasco en zijn U.N . bandleden. Met maar liefst 14 shows in 12 dagen door 2 landen en 14 verschillende steden. Waaronder drie optredens op zaterdag (Melkweg Amsterdam en twee optredens op Festyland in Uden) sloot hij zijn september / oktober tour door Duitsland en Nederland af In Apeldoorn met de presentatie van zijn LIVE CD/DVD album Songs from The Road.

Sinds de eerste kennismaking met Andy Frasco in 2015 tijdens een zomerse StadsOase editie van podium Gigant heeft hij een grote schare fans in Apeloorn opgebouwd. In datzelfde jaar werd er zelfs nog een busreis met Apeldoorns Fans georganiseerd naar zijn concert in Deventer.  In 2016 stond Andy Frasco & The U. N. vervolgens in de Popzaal van Gigant. Apeldoorn en dit jaar op Koningsdag in in ‘de steeg’ bij Podium Gigant. Andy Frasco is hiermee duidelijk een vaste waarde geworden voor de Apeldoornse fans en podium GIGANT. Niet zo vreemd want elk optreden is gewoon puur genieten. En keer je na het concert met een vrolijk gevoel huiswaarts.

De muziek omschrijf je het beste als een mengeling van ‘feel good music’ : een heerlijke feestelijk mix van ‘party blues’ , soul, overgoten met southern rock boogie en een flinke dosis ska. Ondersteund door zijn United Nation muzikanten werd vanaf het eerste nummer een feestsfeer gecreëerd.

Andy Frasco & The U.N. bevestigden zondagavond wederom: wil je een echte muziek party? Plaats dan deze band op het podium. Met nummers van zijn diverse albums en een aantal nummers van zijn recente Live album werd in een mum van tijd de popzaal omgetoverd tot muziekfeestzaal. Alleen de confetti ontbrak als versiering.

Tijdens het maar liefst drie uur durende optreden worden nummers zoals C. boogie , Tie You Up, Stop Fucking Around , Blame It On The Pussy en natuurlijk weer een letterlijke demonstratie van het nummer Smokin’ Dope and Rock N ‘Roll op energieke wijze over het dol enthousiaste publiek uitgestrooid. Een concert dat zoveel positieve energie uitstraalt zowel van de band als vanuit de zaal maak je maar zelden mee

Het unieke aan Andy is dat hij samen met de band het publiek constant volledig weet te betrekken bij zijn optreden. Zowel zijn bandleden als het publiek dirigeert hij mee te doen en springen de fans spontaan het podium op. Bij de meeste nummers dan ook een dolenthousiaste hossende massa. Zie de video-impressies. Na zo’n optreden keer je gewoon met een brede glimlach huiswaarts. En na dit optreden heeft Amdy Frasco er weer een groot aantal nieuwe fans bij.

Dit optreden gemist? Schaf dan zijn Live album inclusief DVD aan. En je krijgt een goede indruk hoe het er ongeveer aan toe gaat tijdens optredens van Andy Frasco & the U.N. Zie ook de video-playlist met impressies van het optreden in Gigant.

Maar nog beter.. Als hij weer een live optreden heeft de komende periode … gaan! In ieder geval gaf hun tourmanager Rolf van den Heuvel aan dat Andy Frasco en zijn U.N. altijd reikhalzend uitkijken naar een optreden op podium Gigant in Apeldoorn . ,,Het is hier altijd prima verzorgd voor de band en met een enthousiast publiek”, zegt hij mij.

Live Impressies:
LIVE!
https://www.youtube.com/watch?v=r59KaLZJZUY

‘Smokin Dope & Rock n Roll’
https://www.youtube.com/watch?v=f0jm17g4iCQ

Party Time
https://www.youtube.com/watch?v=xM48v2ae8o4

Andy Frasco & The U.N. zijn:
Andy Frasco: Vocals & Piano
Ernie Chang: Sax
Shawn Eckles: Vocals & Guitar
Andee Avila: Vocals & Drums
Jelmer Olsman: Bass
Niels Kant: Trumpet
Arno Bakker: Trombone & Sousaphone
Hans Sulmann : baritonsax

Tekst: William Lindner, Foto’s : Ernst van Rossum, Video’s: William LIndner
Andy Frasco & The U.N., 8 oktober 2017 – podium Gigant Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!