Apeldoornse zorg bedanken met doosjes Merci

Maandag 25 januari 2021

Door Redactie

Eigen foto

In deze tijd waarin veel mensen te maken krijgen met de zorg, wil je misschien toch eens wat terugdoen. Marieke Andela en Anouk Witteveen in ieder geval wel. De 2 vriendinnen zetten een actie op om de zorg te bedanken wat resulteerde in flink wat dozen Merci. We spraken ze erover.

Vertel eens, wat houdt de actie precies in?

Anouk: “Wij, Marieke en ik, willen onze zorg een hart onder de riem steken en ze binnenkort dozen Merci chocolade aanbieden. Dit voor het keiharde werken wat ze afgelopen jaar hebben gedaan. Twee dozen Merci, of misschien wel 20 of zelfs wel 100. Als dank. Dat vinden wij een mooi idee.”

Marieke: “Daarom hebben we op social media een oproep gedaan of mensen mee wilden doen. Kleine doosjes zijn 3 euro en grote dozen zijn 6 euro. Als iemand mee wil doen, sturen we een tikkie voor de Merci die wij dan zullen kopen voor diegene óf, diegene kan zelf de Merci kopen en bij 1 van ons afleveren. Wij zullen deze dan binnenkort gaan bezorgen. Er komt ook een persoonlijk kaartje van degene die mee heeft gedaan aan de doos. Dit zullen wij verzorgen.”

Hoe kwamen jullie op het idee om dit te doen?

Anouk: “In de eerste lockdown werd er veel voor de zorg georganiseerd, in de tweede lockdown zie je dit toch minder gebeuren. Deze mensen werken al circa 10 maanden kei- en keihard en lopen ook nog eens extra risico. Dus daarom een dankjewel en een hart onder de riem, is meer dan op zijn plaats. Al voor die tijd meer dan respect voor de zorg, die altijd met vriendelijkheid en warmte voor een ander klaar staat.”

Hebben jullie zelf een link met de zorg?

Anouk: “Marieke doet vrijwilligerswerk in de zorg en verder veel mensen in de nabije omgeving die in de zorg werken. Allebei hebben we ook veel te maken gehad met de zorg.”

Wat was jullie doel qua hoeveelheid?

Marieke: “We hadden niet echt een doel, alleen hoop op veel enthousiasme van anderen om mee te doen. Maar we zijn heel blij dat er al zoveel mensen mee doen en dat we ook echt een gebaar kunnen maken. Dus via dit interview willen we graag iedereen die mee heeft gedaan erg bedanken. We zitten nu op 80 grote dozen en 12 kleine en we hopen de 100 aan te tikken, nu het zo goed loopt.”

Waar gaan jullie ze uitdelen?

Anouk: “In eerste instantie wilden we alleen het Gelre doen; daar gaan nu wel de meeste doosjes heen.”

Marieke: “Omdat de actie zo goed loopt, willen we nu ook een aantal verpleeghuizen, de teststraat, huisartsen, wijkzorg, geestelijke gezondheidszorg en een revalidatiecentrum.”

Waarom daar?

Anouk: “Deze zijn echt door corona getroffen qua werkschema’s en risico’s. En we wilden zoveel mogelijk verschillende soorten zorg meepakken.”

Vinden jullie dat er genoeg waardering is voor de zorg momenteel?

Marieke: “Nooit genoeg! Aangezien we nu niet zelf meer kunnen bieden, is dit het minste wat we kunnen doen. We hebben echt enorm veel respect voor het harde werken en de zorg die ze leveren en de manier waarop.”

 

Ook meedoen aan de actie? Stuur dan even Anouk een berichtje via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!