Apeldoorn doneert 22.800 producten aan de Voedselbank

Maandag 27 maart 2017

Door Redactie

Voedselbankactie

De vrijwilligers die hebben meegeholpen aan de Voedselbankactie afgelopen zaterdag hebben vandaag, maandag 27 maart, met man en macht geholpen met het sorteren van de opgehaalde producten.

Toen de laatste vrachtwagen binnen was werd de balans opgemaakt: 48 rolcontainers, 557 gevulde kratten, 22.800 producten en 372,95 aan contanten.

Margien de Vries van GroenLinks, initiatiefneemster: ,,Dat is meer dan we in 2016 hebben opgehaald: geweldig! Niet alles hebben we vandaag uit kunnen sorteren. Daarvoor was het teveel en morgen moet er weer ruimte bij de Voedselbank zijn voor het vullen en de uitgave van de wekelijkse pakketten. Er blijft dus nog even wat liggen. We zijn trots op het aantal producten wat er is ingezameld en danken iedereen heel hartelijk voor de hulp en goede gaven.”

De Voedselbankactie werd zaterdag voor de vijfde maal gehouden. Het initiatief ontstond als idee van GroenLinks, maar wordt inmiddels ondersteund door vrijwel iedere Apeldoornse politieke partij. Maar liefst 175 vrijwilligers zamelden tussen 10.00 en 17.30 uur zoveel mogelijk houdbare producten in bij de 22 deelnemende supermarkten. Aan het winkelend publiek werd een boodschappenlijstje overhandigd en gevraagd of zij een extra boodschapje mee wilde nemen en doneren voor de Voedselbank.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!