Apeldoorn in de race voor ‘Wandelgemeente van het jaar 2017’

Woensdag 1 maart 2017

Door Redactie

Jos Jansen of Lorkeers

Apeldoorn is, samen met twee andere gemeenten, door wandelkrant ‘te voet’ genomineerd voor ‘Wandelgemeente van het Jaar 2017’. Iedereen kan tot en met 14 april 2017 op www.wandelkrant.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente.

Wethouder Mark Sandmann: ,,Ik ben heel trots op deze nominatie! Apeldoorn heeft 76 wandelroutes van in totaal 650 kilometer. Heel veel partijen in deze stad zetten zich in om die routes zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik zou het een kroon op hun werk vinden als Apeldoorn deze verkiezing wint. Tegen iedereen die het met me eens is, zou ik zeggen: stem ook op Apeldoorn als wandelgemeente van het jaar!”

Uitvoerig beoordeeld
‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van 2017, zijn Apeldoorn, Leusden en Alkmaar genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.

Verslaggevers van ‘te voet’ reisden af naar Apeldoorn en beoordeelden ter plekke de ‘Berg en Bos route’. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.wandelkrant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!