Chicago verwacht zeker € 16.000

Dinsdag 10 november 2009

Door Stadsmens

Chicago the party was een groot succes. En nu de verwachte opbrengst circa € 16.000 bedraagt kunnen de organisatoren terugkijken op een ook in dat opzicht zeer geslaagd feest. Want het was een mooie avond.

Je zag ze kijken op de Nieuwstraat in de buurt van Gigant. Al die Apeldoorners die niet naar Chicago the Party gingen. Spiedend naar al die prachtig aangeklede mensen die wel gingen. Zich verbazend en soms met bijna jaloerse blikken kijkend naar mensen die, gekleed in vijftiger jaren Chicago outfits, er zin in hadden. De rode loper lag klaar en de fotografen Peter Vroon, gekleed in een opvallend Judesign vest van gevlochten stropdassen en Menno Mulder, strak in het pak, stonden klaar in afwachting van al die mooie mensen. De Diksie Street Jazzband bracht de stemming er buiten al prima in en erg leuk waren de meisjes die het wachtende publiek champagne kwamen aanbieden. Elk glas voorzien van een steentje en slechts drie glazen voorzien van een echte diamant. De vraag ’wie zou de echte hebben?’ hield in ieder geval het eerste uur van het feest veel mensen bezig. Na het openingswoord trapte de band The Groove af. En wie ooit nog durft te zeggen dat Apeldoorners niet in beweging zijn te krijgen hebben hun recht van spreken definitief verloren. Vanaf de eerste klanken een volle dansvloer. En die dansvloer zou de rest van de avond heel goed gevuld blijven.

Ook dj Feike wist, geholpen door een saxofonist, heel goed hoe hij de mensen op de dansvloer kon houden. Maar er was meer. In de foyer van Gigant was ook genoeg te doen en te zien. Een casino waar roulette en blackjack gespeeld werd, de Oesterman met genoeg oesters voor de liefhebbers, en natuurlijk de champagnebar. Voornamelijk de toch al zeer fraaie dames lieten zich nog een beetje meer opmaken en kappen bij twee stands die daardoor waren ingericht. Ook bijzonder was bloemkunstenares Julian Knol met als gelegenheidsaccountmanager Monique Donders. Zij verkochten kleine kunstwerkjes van bloemen en andere natuurlijke materialen. En natuurlijk alles voor het goede doel, het Koningin Wilhelminafonds, voor wie dit feest werd georganiseerd.

Terug in de popzaal van Gigant werd door een aantal studenten van STA een spetterende voorstelling gegeven waarmee maar weer eens werd onderstreept dat er veel jeugdig talent in Apeldoorn rondloopt. Na een afsluitende set door de DJ was het feest opeens afgelopen. En dat was jammer want er waren nog genoeg mensen die nog wel even door wilden. En dat waarschijnlijk elders in de stad ook wel gedaan hebben.

Chantal, Simone en Ymelda zijn er in geslaagd om een bijna on-Apeldoorns feest van de grond te krijgen. Of laten nou maar eens definitief besluiten dat on-Apeldoorns niet meer bestaat. Chicago the Party  is vanaf nu de standaard  voor alle Apeldoornse feesten. Want deze eer komt deze drie dames wel toe!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!