Apeldoorn krijgt er nog een lokale partij bij

Donderdag 21 november 2013

Door Redactie

Derk Munnik heeft besloten onder de naam hart4apeldoorn een nieuwe politieke partij op te richten. Aanleiding is dat Derk zich wilde inzetten voor de lokale politiek en zich niet thuis voelde bij de bestaande lokale partijen. Derk: “Apeldoorn is erg leuk om in te wonen en ik wilde hier nu ook sociaal actief worden. Een steentje bijdragen aan de stad. Daar heb ik nu ook de tijd voor.” Derk was tot voor kort eigenaar van hotel Oranjeoord.

Derk heeft zich eerst georiënteerd bij de bestaande lokale partijen. Derk: “Kreeg het gevoel dat die partijen dezelfde taal spreken als de ambtenaren. En verder kom je daar in allerlei partij politieke spelletjes terecht waar ook al van alles is toegezegd.”

Munnik is bekend met de lokale politiek. Na jarenlang actief te zijn geweest voor de VVD in Hilversum was hij betrokken bij de oprichting van Leefbaar Hilversum en ook enige tijd wethouder voor die partij. Die partij kwam van nul met acht zetels in de raad, wat later zelfs uitgroeide tot 14 zetels. Derk: “Er is in Apeldoorn ruimte voor tussen de 10 en 15 zetels voor de lokale partijen. Nu zijn er gezamenlijk zeven bij de bestaande lokale partijen en is er dus ruimte.”

Er wordt nog hard gewerkt aan het samenstellen van het bestuur, de lijst en het partijprogramma. In het programma ieder geval iets met burgerparticipatie, plannen rond gratis openbaar vervoer voor ouderen en een platform om permanent te horen wat er leeft in alle dorpen en buurten.

De verkiezingen zijn snel, maar Derk denkt niet dat hij tijd tekort komt: “Wat goed is komt snel, we hebben vier maanden de tijd voor een goede campagne met wat mij betreft zo min mogelijk marktkraampjes.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!