Apeldoorn krijgt WK Beachvolleyball 2015

Donderdag 22 maart 2012

Door Redactie

Het college van burgemeester en wethouders is ingenomen met de komst van het WK beachvolleybal naar Apeldoorn. “Apeldoorn is een echte volleybalstad en dan is het geweldig om als gastheer te mogen fungeren voor zo’n mooi topsportevenement”, zo stelt burgemeester Hans Esmeijer in een eerste reactie. Bedoeling is om het Marktplein in juni 2015 om te bouwen tot een volleybalarena.

Verwachting is dat er zo’n 25 duels in Apeldoorn worden gespeeld. De finales vinden plaats op het strand van Scheveningen. Ook worden wedstrijden gespeeld in Amsterdam en Rotterdam. Esmeijer verwacht een stevige economische spin off van het evenement. “De Apeldoornse ondernemers gaan hier absoluut van profiteren. Dit is echt een boost voor de binnenstad”. Met het binnenhalen van dit belangrijke evenement is een bedrag van € 100.000,- gemoeid. Dit geld komt uit het gemeentelijk Topsportfonds.

Internationale uitstraling

Volgens het gemeentebestuur van Apeldoorn is er sprake van een evenement met een internationale uitstraling. Apeldoorn profileert zich hiermee, zo geeft de burgemeester aan. Voornemen van de gemeente is om het topsportspektakel te omlijsten met een omvangrijk breedtesportprogramma. Esmeijer: “Dat hebben wij met de Daviscupwedstijden en de organisatie van het WK wielrennen op de baan ook gedaan. Dat werkt prachtig. Topsport en breedtesport gaan hand in hand in Apeldoorn”.

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat topsportevenementen geld in het laatje van het bedrijfsleven brengt. Het recente WK baanwielrennen leverde Apeldoorn zo’n € 800.000,- op. “Het WK Beachvolleybal strekt zich over twee weken uit én vindt plaats in het hart van onze stad. Wij verwachten daarom dat de economische impact groot zal zijn”, aldus burgemeester Hans Esmeijer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?